Film/TV

Slavni režiser ostaja v svetu pravljic

Rim, 20. 07. 2016 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski režiser Matteo Garrone, znan predvsem po filmu Gomora, se znova vrača v svet pravljic. Po njegovem zadnjem filmu Zgodba vseh zgodb, ki je bil lani predstavljen na festivalu v Cannesu, bo posnel film o Ostržku, za katerega že išče igralce.

Italijanski režiser je širšo javnost nase opozoril leta 2008 s filmom Gomora
Italijanski režiser je širšo javnost nase opozoril leta 2008 s filmom Gomora FOTO: AP
Film Gomora je na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu leta 2008 dobil grand prix (veliko nagrado).
Film Gomora je na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu leta 2008 dobil grand prix (veliko nagrado). FOTO:

Režiser dram Gomora in Resničnost Matteo Garrone, ki je lansko leto posnel preplet treh temačnih povesti iz 17. stoletja, ustvarjene po zgodbah Giambattista Basila, tudi letos ostaja v svetu pravljic, tokrat je na vrsti Ostržek.

Garrone je scenarij za film o leseni lutki, ki ji zraste nos, ko se zlaže, napisal po knjižni predlogi italijanskega pisatelja Carla Collodija iz leta 1883. Film, ki bo v italijanskem jeziku, je trenutno v predprodukciji, Garrone pa že išče glavne glasove, ki bodo upodobili knjižne junake. V kinematografe bo prišel prihodnje leto.

Matteo Garrone je leta 2008 posnel filmsko adaptacijo romana Roberta Saviana o camorrah, tradicionalnih kriminalnih združbah južne Italije. Celovečerec Gomora je bil v Cannesu predvajan premierno ter bil nominiran za zlato palmo, osvojil pa je veliko nagrado žirije.

Po uspehu Gomore je režiser leta 2012 posnel celovečerni film Resničnost, ki je postavljen v svet resničnostne televizije in italijanske različice šova Big Brother. Film mu je v Cannesu prinesel drugo nagrado žirije, prav tako pa je bil nominiran za zlato palmo.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nevica
21. 07. 2016 13.25
Re ne najdejo druge teme? Tega Ostržka sem pa že videla tolikokrat, da to ni res. Roberto Benigni ni bil dober? Risanka je bila posneta že leta 1940.