Film/TV

TALENTI: Da je petje njegova največja ljubezen, je občutil šele pred kratkim

Ljubljana, 13. 12. 2015 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Žan Libnik je fant, ki s svojim pevskim talentom prepričal žirantko Ano Klašnja, da je zanj v tretji avdicijski oddaji pritisnila zlati gumb in mu potrdila, da si je z izbiro glasbe, kot pomembne sopotnice, odločil prav. Simpatični mladec pravi, da se je z večjo publiko soočil šele pred kratkim in takrat uvidel, da je petje tisto, kar si zares želi.

1. Kako bi se predstavil gledalcem, ki bodo glasovali zate in ki se jih poleg talenta dotaknejo tudi življenjske zgodbe in osebnosti, ki se skoznje kalijo in oblikujejo?

Velikih odov Žan ni vajen od nekdaj.
Velikih odov Žan ni vajen od nekdaj. FOTO: osebni arhiv

Izhajam iz majhne gorske vasice, kjer sem tudi obiskoval osnovno šolo. Večje množice ljudi so mi bile torej v otroštvu povsem tuje, zato sem šele s prehodom v srednjo šolo dobil dovolj samozaupanja, da sem se začel dejansko aktivno ukvarjati s petjem, pred tem me je izoblikovala predvsem športna družba ob treniranju nogometa, s tem sem prisvojil tudi kar nekaj tekmovalnosti, ki bo prišla še kako prav tudi v šovu. Največja prelomnica je bil gotovo prvi javni nastop v šoli, kjer sem prvič občutil, da je to kar počnem najraje, všeč tudi drugim, in od takrat naprej sem odločen, da bo glasba predstavljala velik del mojega življenja. 

2. Kateri dogodki bi predstavljali uresničitev tvojih sanj v zasebnem in poklicnem življenju ter seveda v povezavi s tvojim talentom?

Moje življenjske sanje bi bile uresničene, ko bi se v življenju lahko ukvarjal in preživljal s stvarmi, ki me najbolj veselijo in to je v tem trenutku definitivno petje. Vedno sem želel živeti po načelu treh hobijev; prvi ti prinese finančno stabilnost, drugi skrbi za zdravo telo, tretji pa omogoča izražanje tvoje ustvarjalnosti. Če bi vse to troje lahko združil v petju, bi lahko rekel, da je moje življenje popolno.

3. Tvoja pot v šovu se je resneje začela na avdiciji. Kakšna izkušnja je bila to zate in kaj ti je najbolj ostalo v spominu?

 Avdicija je bila zame edinstvena, nepozabna, malo stresna, predvsem pa lepa izkušnja. Najbolj se spominjam trenutkov po mojem nastopu, ko sem v čakalnici lahko objel vse svoje bližnje in z njimi delil svojo srečo. Še nekaj časa po tem sem bil zaradi evforije popolnoma brez besed in vtisov o mojem nastopu. Zdaj, ko so se misli zbrale, lahko z gotovostjo trdim, da je bil to eden izmed najlepših dni v mojem življenju. 

4. Ali se je tvoje življenje kakorkoli spremenilo po nastopu na avdiciji?

 Kar se tiče sorodnikov in prijateljev se moje življenje ni bistveno spremenilo, ker sem obdan z ljudmi, ki me dojemajo in imajo enako radi, ne glede na moj uspeh ali neuspeh. Malo drugače je s prepoznavnostjo na ulicah in socialnih omrežjih, ampak zavedam se, da je lahko to le moč trenutnega uspeha, ki lahko izgine že jutri. Zato se kot ustvarjalec, ki to želi obdržati, počutim dolžnega vedno znova uprizoriti in ustvariti nekaj novega, nepozabnega, nekaj kar bo prepričalo vse, da nisem le "muha enodnevnica".

Žan bo s svojo interpretacijo zagotovo vzbudil marsikatero čustvo.
Žan bo s svojo interpretacijo zagotovo vzbudil marsikatero čustvo. FOTO: osebni arhiv

5. Kako gledaš na konkurenco v šovu Slovenija ima talent?

Vsi v polfinalu smo tam z razlogom in smo enakovredni, ne glede na to ali je bil vstop neposreden ali ne. Vsi nastopajoči so pokazali nekaj edinstvenega, kar je prepričalo žirijo do te mere, da verjame, da jim lahko uspe v polfinalu. Boljša kot je konkurenca, več moram pokazati tudi jaz, zato računam na zanimiv polfinale. 

6. Zakaj bi morali gledalci, ki bodo v velikem finalu odločali tudi o zmagovalcu šova, glasovati prav zate?

Velikih odov Žan ni vajen od nekdaj.
Velikih odov Žan ni vajen od nekdaj. FOTO: osebni arhiv

Gledalci naj glasujejo zame, če verjamejo v moj vokal, nastop in ob poslušanju pesmi začutijo nekaj posebnega. Zavedam se, da moram prepričati predvsem gledalce, zato bom dal vse od sebe, da naredim velik korak naprej od avdicijskega nastopa. Najboljši občutek na odru je, ko lahko energijo črpaš iz publike, gre za vzajemnost. Več bom pokazal, več bodo imeli od tega gledalci in obratno. Upam, da skupaj ustvarimo nekaj posebnega.

Ne zamudite finalne oddaje jubilejne sezone šova Slovenija ima talent, že nocoj ob 20.00 v živo na POP TV in VOYO! Ne pozabite, da odločajo vaši glasovi, zato za svojega favorita lahko glasujete že sedaj, njihove pretekle nastope pa si oglejte z VOYO dostopom!

Glasovalna grafika Talenti
Glasovalna grafika Talenti FOTO: Glasovalna grafika Talenti
  • ES_PL_24ur_309x5138
  • ES_PL_24ur_309x5137
  • ES_PL_24ur_309x5136
  • ES_PL_24ur_309x5135
  • ES_PL_24ur_309x5134
  • ES_PL_24ur_309x5133
  • ES_PL_24ur_309x5132
  • ES_PL_24ur_309x513

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bb5a
13. 12. 2015 19.22
ni tok slab, je pa mlad...

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.