Film/TV

Skandinavska uspešnica, ki je obnorela svet

Ljubljana, 25. 01. 2018 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sončno nebo in modre vode slikovitega švedskega otoka skrbijo za idilo, na pohodu pa je morilec. Naplavljeno truplo. Dodajte še težavnega detektiva in svetovni uspeh je zagotovljen. Kriminalna serija Umori na Sandhamnu je obnorela svet. Ogledalo si jo je že več kot 60 milijonov gledalcev. In zdaj prihaja tudi k nam! Pustite, da vas prevzame. Od 26. januarja na VOYO.

Čudovita narava, skrivnosti in zanimiv detektiv. Umori na Sandhamnu vas bodo prikovali na naslanjače.
Čudovita narava, skrivnosti in zanimiv detektiv. Umori na Sandhamnu vas bodo prikovali na naslanjače. FOTO: VOYO
Naplavljeno truplo. Težavni detektiv. Sončno nebo in modre vode slikovitega švedskega otoka Sandhamn skrbijo za idilo, na pohodu pa je morilec.

Ena najbolj priljubljenih švedskih pisateljic Viveca Sten je s svojimi kriminalkami Umori na Sandhamnu poskrbela za pravo evforijo, prodala je več kot štiri milijone izvodov, oboževalci pa bodo v njenih napetih zgodbah lahko uživali še dolgo, saj ima z založniško hišo pogodbo podpisano do leta 2023.

Seveda ni nobeno presenečenje, da so po njenih romanih posneli serijo. Ta je obnorela svet, saj si jo je v več državah po svetu (Skandinavske države, Nemčija, Francija, Italija, ZDA, Japonska) ogledalo že več kot 60 milijonov gledalcev. In zdaj je prišla tudi k nam! Pustite, da vas prevzame.

Svež dih 

Gre za svežo sapo med temačnimi in pogube polnimi skandinavskimi kriminalnimi dramami. Serija preveva od izjemnih poletnih kadrov bleščečega morja, spektakularnih zahodov in barvitih streh. Glavnemu junaku, Thomasu, uspe za sabo pustiti tragedijo, ki ga preganja v prvi sezoni, in nadaljuje s svojim življenjem. Temačnost ne preplavlja serije, zato ni tako čustveno izčrpavajoča, vseeno pa je ravno tako prevzemajoča.

Prvih pet romanov je predelanih v miniserijo, ki je takoj postala uspešnica, na Švedskem televiziji je pred ekrane vsaka epizoda pritegnila 1,7 milijona gledalcev.

V njej navdušujejo odlični igralci Jacob CedergrenAlexandra Rapaport in Anki Lidén

Je prava sveža sapa med temačnejšimi skandinavskimi serijami.
Je prava sveža sapa med temačnejšimi skandinavskimi serijami. FOTO: VOYO

O čem govori?

Ob obali švedske vasice Sandhamn, 50 km vzhodno od Stockholma, najdejo naplavljeno truplo. Primer dodelijo detektivu Thomasu Andreassonu (Jacob Cedergren), ki posumi, da ni šlo za nesrečno utopitev, temveč za umor. Ženska, ki je odkrila mrtvega najstnika, je odvetnica Nora Linde (Alexandra Rapaport), Thomasova nekdanja sošolka. Nepojasnjen umor pa ni osamljen primer, v Sandhamnu se zvrsti vrsta zločinov, ki jih mora švedski detektiv razrešiti. Raje kot da bi zaupal sodelavki, svoja sumničenja in raziskovanja deli z Noro, med njima pa pletejo nepojasnjena čustva.

Popestrite si zimske večere in se podajte na poletna počitniško destinacijo, ki postane kraj nenavadnih dogodkov. Od 26. januarja na VOYO.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yyyeb
25. 01. 2018 15.57
+2
imdb ocena 6.5. tako veliko gledalcev si je ogledalo ker ima serija že 6 sezon. kapiš?
CFC1
29. 01. 2018 19.29
+2
vsaka sezona ima pa tri dele, tako, da nevem kaj govoriš, ja ima 6 sezon, ampak če to pomnožiš z deli je teh, vse skupaj za eno ali največ dve sezoni. Poleg tega za neko serijo, ki ni v jeziku npr italjanski, angleški, nemški, francoski ali cšpanski, je tako število gledalcev zagotovo velik uspeh. Sam sicer nisem gledal še te serije pa lp. To je moje mnenje