Film/TV

VIDEO: Bo veličastna Noetova barka kljubovala nevihti?

Ljubljana, 25. 03. 2014 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Darren Aronofsky, režiser osupljivih čustvenih in vizualnih mojstrovin Črni labod in Rekvijem za sanje, predstavlja filmsko adaptacijo biblične zgodbe o apokaliptičnem vesoljnem potopu. Poglejte si, kako so ustvarili Noetovo barko in kaj so o filmu povedali igralci.

Film Noe prihaja v kinematografe 3. aprila.
Film Noe prihaja v kinematografe 3. aprila. FOTO: Karantanija Cinemas

V kinematografe prihaja zgodba o Noetu, zadnjem poštenem in pravičnem možu v svetu, ki se je prepustil hudobiji, nasilju in izprijenosti, ter o ladji, ki mu jo Stvarnik ukaže zgraditi, preden bo uničil svet. Aronofskyja je zgodba o Noetu očarala že pri 13 letih. Takrat je o njem napisal pesem za šolo. Toda šele ko je zavil v filmske vode, si je upal začeti sanjati, da bo nekega dne svojo skromno pesmico razširil na mogočen filmski projekt. Vedel je, da bo to nedvomno največji izziv v njegovi karieri, hkrati pa si je že začel zamišljati, kako bi zgodbo utemeljil, da bi jo približal sodobnemu gledalcu. V središče je postavil Noetovo družino, njihove strahove in upe, spore in iskanje smisla.

Ko so se odločali, kateri igralec bo igral morda eno najtežjih vlog v zgodovini filma, je bil med prvimi kandidati Russell Crowe, ki ima izkušnje z mogočnimi liki in jim zna vliti prizemljeno človečnost. Toda naloga je bila težka celo po njegovih merilih, saj Noe še nikoli ni bil upodobljen kot resničen človek, ki se spoprijema z najhujšim bremenom, ki ga je kdo kdaj nosil. Igralec je privolil pod enim pogojem: da ga v niti enem kadru ne bodo pokazali osladno klišejsko z dvema žirafama za hrbtom.

Nabor oskarjevcev v filmu nadaljuje Jennifer Connelly, ki igra Noetovo ženo. Ženske moči zasedbe je okrepila Emma Watson kot Ila, sirota, ki jo najdejo hudo ranjeno v begunskem taboru.

23-letna Emma Watson bo zaigrala siroto.
23-letna Emma Watson bo zaigrala siroto. FOTO: Karantanija Cinemas
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

#Six
26. 03. 2014 13.04
+1
krščanska mitoloija :) ajd dobr... je že čs, da tole vržemo v isti koš z grško itd. ;)
letmeseeit
26. 03. 2014 17.59
+0
Rajko Bizjak
25. 03. 2014 13.50
-4
HEHEHEHE, 2013 pri Kremenčkovih doma oz. kako je židovski bog Jahve naredil Zemljo ver. 3.0 jovo na novo na osnovi slabega DOS (človek in-out verzija), ki mu je pa zopet čez nekaj časa skrahirala. Ti bogovi se res nikoli nič ne naučijo.