Film/TV

VIDEO: Nepozabno popotovanje skozi osupljivo veličastna mesta, mitološke like in epska junaštva

Ljubljana, 23. 02. 2016 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na naša velika platna v četrtek prihaja akcijska domišljijska pustolovščina Bogovi Egipta, v kateri preživetje človeške rase visi na nitki. Nepričakovani junak, smrtnik Bek, se poda na vznemirljivo popotovanje, da reši svet in svojo pravo ljubezen. Da mu uspe, pa si mora zagotoviti zavezništvo in pomoč mogočnega boga Hora.

Predstavljajte si svet, izklesan iz skale in vkovan v zlato. Domala futuristična podoba ponuja alternativen svet, v katerem bogovi živijo med smrtniki. A sožitje med njimi je trajalo zgolj, dokler je na svetu vladal mir – zaupanje med bogovi in smrtniki so namreč načeli nadutost, ljubosumje in izdajstva, ki nad stvarstvo prikličejo grožnjo pogube. Vizionarski režiser Alex Proyas je ustvaril Egipt neke druge resničnosti, ki ni vezan na čas in zgodovino in ki gledalcem ponuja nepozabno popotovanje skozi osupljivo veličastna mesta, mitološke like in epska junaštva, kakršno omogočajo mojstrsko pripovedništvo in najnovejši dosežki digitalne filmske tehnologije.

Bitka proti Setu in njegovim gorilam junaka popelje v posvetno življenje in prek nebes, pri tem pa morata, če hočeta zmagati v poslednjem spopadu, na preizkušnjo postaviti lasten pogum in biti pripravljena tudi žrtvovati se.
Bitka proti Setu in njegovim gorilam junaka popelje v posvetno življenje in prek nebes, pri tem pa morata, če hočeta zmagati v poslednjem spopadu, na preizkušnjo postaviti lasten pogum in biti pripravljena tudi žrtvovati se. FOTO: Blitz

Scenarista Matt Sazama in Burk Sharpless sta si zamislila vznemirljivo in dodelano pustolovščino, ki se deloma poklanja mitologiji, deloma pa je plod njune domišljije. Za osnovo sta vzela mit o Ozirisu in od tod na novo osmislila zgodbo o bogu sonca Raju, njegovem maščevalnem sinu Setu (Gerard Butler) in o Rajevem vdanem vnuku Horu (Nikolaj Coster-Waldau), pri tem pa več klasičnih pripovedi spletla v adrenalina poln film o popotovanju neukrotljivega smrtnika Beka (Brenton Thwaites), ki združi moči s padlim bogom, da stvarstvo reši pred zmedo in tiranijo.

Film na naša velika platna prihaja v četrtek.
Film na naša velika platna prihaja v četrtek. FOTO: Blitz

Igrajo še Chadwick Boseman, Elodie Yung, Courtney Eaton, Rufus Sewell in Geoffrey Rush. Proyas je film produciral skupaj z Basilom Iwanykom. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Peter Menzies, Jr., kostumografinja Liz Palmer in scenograf Owen Palmerson. Glasbo je zložil Marco Beltrami.

Scenarista Matt Sazama in Burk Sharpless sta si zamislila vznemirljivo in dodelano pustolovščino, ki se deloma poklanja mitologiji, deloma pa je plod njune domišljije.
Scenarista Matt Sazama in Burk Sharpless sta si zamislila vznemirljivo in dodelano pustolovščino, ki se deloma poklanja mitologiji, deloma pa je plod njune domišljije. FOTO: Blitz
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.