Film/TV

VIDEO: Prekrokana noč po francosko

Ljubljana, 16. 12. 2015 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Če ste zamudili film Babysitting, ste se nehote prikrajšali za 85 minut čiste zabave. Slednje lahko v veselem decembru nadoknadite z ogledom drugega dela, ki se imenuje Vsi na jug.

Odbiti komediji bi lahko označili kot Prekrokano noč po francosko, saj dogajanje prejšnjega dne spoznavamo postopoma – preko ogleda najdenih videoposnetkov. In bodite brez skrbi, zabavate se lahko tudi povsem brez poznavanja zgodbe iz prvega dela. Tokrat se bo klapa prijateljev, ki vedno deluje kot magnet za težave in smešne prigode, odpravila na počitnice v Brazilijo. Sanje o divjih zabavah in senzualnih užitkih bo sicer nekoliko pokvarila betežna babica, za katero bodo morali skrbeti, a nič ne de. Le kaj bi pod vodstvom izkušenega vodiča v osrčju Amazonije sploh lahko šlo narobe? Odgovor na to vprašanje bomo v slovenskih kinematografih odkrili 17. decembra.

Film sta režirala Nicolas Benamou in Philippe Lacheau.
Film sta režirala Nicolas Benamou in Philippe Lacheau. FOTO: Karantanija Cinemas

Osvežitev spomina na prvi del

V prvem delu smo spoznali nadobudnega umetnika Francka, ki je delal kot receptor v založniškem podjetju in sanjal, da bi nekoč objavili tudi njegove stripe. Ravno na 30. rojstni dan ga je šef ukanil, da bo pogledal njegovo delo, v kolikor Franck tisti večer prevzame vlogo varuške in pazi na njegovega sina. Ker Franckova utrgana prijatelja – žigolo Sam in ljubiteljski snemalec Alex – nista želela izpustiti priložnosti za rojstnodnevno zabavo, sta slednjo pripeljala direktno do Francka. Seveda je situacija kmalu ušla izpod nadzora, za nameček pa je izginil še šefov sin. Zgodba, ob kateri je nemogoče zadrževati smeh, se je sicer srečno končala, saj so našli otroka, Franck je osvojil srce lepe Sonie ter pripetljaje večera opisal v svojem prvem stripu, ki je postal uspešnica.

O zgodbi vsi na jug

Klapa se tokrat odpravi na počitnice v Brazilijo. Zaljubljenca Sonia in Franck sta namreč povabila prijatelje, da se jima pridružijo v luksuznem hotelskem kompleksu, ki ga upravlja Soniin oče Alain. Franck na skrivaj načrtuje zaroko, a njegovi načrti, da bi prejel očetov blagoslov, se hitro izjalovijo. K temu pripomorejo tudi njegovi prijatelji, ki se velikokrat izkažejo za najhujše sovražnike, saj ga nenehno spravljajo v težave. Sam je nepopravljiv ženskar, Ernest je neverjetno naiven, Alex pa na trenutne neverjetno zabit. Za nameček je tukaj še Alexova mačo punca, ki vedno reče kaj napačnega.

V filmu nastopajo: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Christian Clavier, Julien Arruti in Grégoire Ludig.
V filmu nastopajo: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Christian Clavier, Julien Arruti in Grégoire Ludig. FOTO: Karantanija Cinemas

Ker je hotelski kompleks povsem umirjen in ekološko usmerjen, se druščini razblinijo sanje o divjih zabavah, senzualnih užitkih in brazilski vročici. Zato Sam vzame stvari v svoje roke in moški del ekipe prijavi na ekskurzijo v deževni gozd, kamor v svojem slogu na skrivaj povabi še dve brhki dekleti. To pa še ni vse, saj Alain nemudoma zagrabi priložnost in fantom v varstvo preda svojo betežno in ostarelo mamo. No, Franck se je v preteklosti že izkazal kot 'odgovorna varuška', zato ima stvari popolnoma pod nadzorom. Ali pač …

Franck velikokrat zaide v težave zaradi njegovih utrganih prijateljev.
Franck velikokrat zaide v težave zaradi njegovih utrganih prijateljev. FOTO: Karantanija Cinemas

Ker se skupina ne vrne z izleta, v hotelu organizirajo neuspešno iskalno akcijo. Naslednje jutro pa najdejo GoPro kamero, s katero je Alex beležil vse trenutke potovanja. Le kaj bodo razkrili posnetki?

Film na naša velika platna prihaja 17. decembra.
Film na naša velika platna prihaja 17. decembra. FOTO: Karantanija Cinemas

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PadliAngel
17. 12. 2015 14.00
-1
To bo dober film, garant. Francozi imajo že itak eno najboljših kinematografij na svetu. Bom šel kar v kino:)

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.