Film/TV
Oglas

VIDEO: Prihaja Atomska blondinka!

Lubljana, 14. 08. 2017 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oskarjevka CHARLIZE THERON je zablestela v filmu ATOMSKA BLONDINKA, napetem akcijskem trilerju, ki v akciji prikazuje najboljšo agentko tajne službe njenega veličanstva MI6. In to v mestu, ki ga v vsakem trenutku lahko raznese pod pritiskom revolucij in izdaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Film je pretekli četrtek v Ameriki priigral 1,5 milijona dolarjev. Kritiki so navdušeni, na Rotten Tomatoes je ocenjen kar s 75%. Atomska blondinka je ustvarila podoben rezultat kot Foxov film Kingsman: Tajna služba, ki je leta 2015 na dan odpiranja priigral 1,4 milijona dolarjev, v vikendu odpiranja pa je skupno priigral neverjetnih 36,2 milijona dolarjev.

Kratka zgodba:

Piše se leto 1989 in v Berlinu vlada napetost – zid je tik pred tem, da ga zrušijo, med velesilama in njunimi zavezniki pa bo zdaj zdaj počilo. Če je že na običajen dan v igri vohunov težko vedeti, komu gre zaupati, je v tem sodu smodnika to povsem nemogoče…

Atomska blondinka - 3
Atomska blondinka - 3 FOTO:

Kronski dragulj tajne službe njenega veličanstva MI6, agentka Lorraine Broughton (oskarjevka Charlize Theron) je prava vohunska mojstrica, a obenem čutna, zapeljiva in divja; pripravljena je uporabiti prav vse svoje sposobnosti, da preživi še tako nemogočo nalogo. In prav njo pošljejo v Berlin, da onemogoči kruto vohunsko verigo, ki je iz neznanih razlogov ravnokar umorila zavezniškega agenta pod krinko.

Takoj po prihodu se znajde na muhi morilcev, a preživi in mora poiskati pomoč lahkomiselnega šefa berlinske postaje Davida Percivala (James McAvoy). Nad dvojico bdita preiskovalec MI6 Eric Gray (Toby Jones) in operativec Cie visokega ranga Emmett Kurzfeld (John Goodman), ki so ga iz ZDA poslali, da nadzoruje celotno operacijo. Broughtonovi je za petami tudi francoska vohunka Delphine Lasalle (Sofia Boutella), ki ima osebne nagibe, kar zadevo še dodatno zaplete.

Atomska blondinka - 8
Atomska blondinka - 8 FOTO:

Vsi ti operativci in vsi drugi okrog njih skušajo preprečiti, da bi ves vohunski trud Zahoda uničila grožnja: agent vzhodnonemške službe Stasi je namreč sestavil seznam zahodnih vohunov, ki delujejo v Berlinu, in njihovih osebnih podatkov. Tajno ime možakarja, ki naj bi imel v lasti seznam na mikrofilmu, je Spyglass (Eddie Marsan). Medtem ko med Broughtonovo in Percivalom vladata napetost in nezaupanje, skušata možakarja zaslišati in se polastiti dokumenta – če ga sploh najdeta.

Sredi hladne vojne in rušenja zidu napetost narašča. Čas se izteka in Broughtonova bo uporabila vsa sredstva, da prebrodi vse ovire, premaga nasprotnike in se maščuje za sleherno izdajo – tako profesionalno kot osebno.

Atomska blondinka - 1
Atomska blondinka - 1 FOTO:

Film je nastal po seriji stripov The Coldest City, ki jih je spisal Antony Johnston in ilustriral Sam Hart. Peklensko mešanico elegantne akcije, nebrzdane spolnosti in bleščečih podob je režiral David Leitch po scenariju Kurta Johnstada in ga je tudi produciral skupaj z Ericom Gitterjem, Petrom Schwerinom, Kelly Mccormick, Charlize Theron, A.J. Dixom in Beth Kono.

Igrata še Til Schweiger in Bill Skarsgård, izza kamer pa so sodelovali direktor fotografije Jonathan Sela, scenograf David Scheunemann, montažerka Elísabet Ronaldsdóttir in kostumografinja Cindy Evans. Glasbeno opremo je prispeval John Houlihan, izvirno glasbo pa Tyler Bates.

Težko pričakovani akcijski triler Atomska blondinka v Sloveniji na velika platna prihaja 17. avgusta.

Atomska blondinka - 4
Atomska blondinka - 4 FOTO:

Naročnik oglasa je BLITZ Film & Video Distribution.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3