Film/TV

VIDEO: Filmski fenomen – Ljubezenska saga Somrak

Ljubljana, 09. 11. 2011 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Težko pričakovani četrti del sage Somrak, ki ga je režiral oskarjevec Bill Condon, razsvetljuje skrivnosti romantičnega epa, ki je očaral že na milijone gledalcev. Najprej bo na ogled prvi del, drugo leto pa še drugi.

Taylor Lautner v akcijski drami Somrak saga: Jutranja zarja - 1.del.
Taylor Lautner v akcijski drami Somrak saga: Jutranja zarja - 1.del. FOTO: Blitz Film

V filmu Somrak: Jutranja zarja, 1. del, se morata Bella (Kristen Stewart) in Edward (Robert Pattinson) skupaj z vsemi, ki so jima pri srcu, spopasti s sosledjem posledic, do katerih privedejo njuna poroka, medeni tedni in burno rojstvo njunega otroka … kar pripelje tudi do nepredvidenega in presenetljivega preobrata za Jacoba Blacka (Taylor Lautner). S še več romantike, strasti, spletk, poguma in akcije, ki so iz filmov v seriji Somrak ustvarili mednarodne uspešnice, začenja Jutranja zarja, 1. del, sklepno dejanje vesoljno priljubljene zgodbe o ljubezni, brezmejnem prijateljstvu, žrtvovanju, sprejemanju in iskanju lastnega jaza.

Filmi so skupaj s serijo knjižnih uspešnic Stephenie Meyer, po katerih so nastali, postali neverjeten kulturen fenomen s predano bazo oboževalcev, ki stežka čaka na vsako novo nadaljevanje.
Stephenie Meyer je v založniškem svetu pravi fenomen. Pravice za prevode Somraka so prodali v skoraj 50 držav in po vsem svetu so prodali 116 milijonov izvodov romanov, ki so na seznamu najbolje prodajanih knjig New York Timesa družno prebili prek 302 tedna.

Prvi del ekranizacije zadnjega romana v seriji Somrak Jutranja zarja po scenariju Melisse Rosenberg režira Bill Condon (Dreamgirls, Gods and Monsters). Igrajo Kristen Stewart, Robert Pattinson in Taylor Lautner.

Akcijska fantazijska drama Somrak saga: Jutranja zarja - 1.del bo v kinematografih na sporedu od 17. novembra dalje. Drugi del bo na sporedu novembra 2012.
Akcijska fantazijska drama Somrak saga: Jutranja zarja - 1.del bo v kinematografih na sporedu od 17. novembra dalje. Drugi del bo na sporedu novembra 2012. FOTO: Blitz Film
Podobno kot v knjigi mladi junaki v Jutranji zarji, 1. del, nadaljujejo svojo pot v odraslost. Zgodba se začne zadnje dni priprav na poroko med Bello in Edwardom.
Podobno kot v knjigi mladi junaki v Jutranji zarji, 1. del, nadaljujejo svojo pot v odraslost. Zgodba se začne zadnje dni priprav na poroko med Bello in Edwardom. FOTO: Blitz Film

Filmska serija Somrak pripoveduje o 17-letni Belli Swan, ki se preseli k očetu v mestece Forks v ameriški zvezni državi Washington. Pritegne jo bledolični in skrivnostni sošolec Edward Cullen, ki jo poskuša po vsem sodeč odvrniti od sebe. A ne eden ne drugi ne moreta zanikati, da se privlačita in da hočeta biti skupaj – tudi ko Edward Belli zaupa, da je, kot vsi v njegovi družini, vampir. Zadeve še zaplete dejstvo, da je Bellin najboljši prijatelj Jacob Black volkodlak, ki je na svetu zgolj za to, da uničuje vampirje.

Akcije polna sodobna vampirska ljubezenska zgodba Somrak, prvi film v seriji, je na platna prišel 21. novembra 2008 in naletel na neverjeten odziv. Drugi, Somrak: Mlada luna je pohod začel 20 novembra 2009, tretji, Somrak: Mrk pa kmalu zatem, 20. junija 2010. Vsi trije so samo v kinematografih navrgli prek 1,8 milijard dolarjev.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
17. 11. 2011 10.00
-1
A to je reklama?
MikaP
17. 11. 2011 09.55
+1
Joj eni ste pa res, film je le film, odvisno je od posameznika ali si ga vzame k srcu ali ne, ali posnema junake ali ne, ali želi biti tak ali ne... Oragensaft, v tem filmu pa res ni nihče moderno oblečem hahahaha, joj kak eni bluzite :)
mlad3n
09. 11. 2011 16.41
-2
Film narejen samo da se ovcam pobere dnar.