Film/TV

Za igranje ga je navdihnil Gandalf

London, 06. 08. 2015 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski igralec Eddie Redmayne je razkril, da ga je za igralstvo navdušil starejši kolega Sir Ian McKellen, najbolj poznan po vlogi Gandalfa iz filmske sage Gospodar prstanov. Njegovi starši namreč niso bili ravno navdušeni nad filmom.

Eddie Redmayne je povedal, da se je za film navdušil ...
Eddie Redmayne je povedal, da se je za film navdušil ... FOTO: Reuters

33-letni oskarjevec, Britanec Eddie Redmayne, je razkril, da ga je gledanje vloge Riharda III., v kateri se je leta 1995 skusil Sir Ian McKellen, navdihnilo, da je postal igralec. Redmayne je zdaj postal ambasador dobrodelne filmske šole Into Film.

Redmayne je sicer študiral na kolidžu Eton, isto leto kot princ William, priznal pa je, da je med študijem zelo malo slišal o filmu.

... ko je videl Iana McKellena v vlogi Riharda III.
... ko je videl Iana McKellena v vlogi Riharda III. FOTO: Twitter

"Hodil sem na najbolj privilegirano šolo v državi, zaradi Shakespeara imamo neverjetno gledališko dediščino, vsi menimo, da je zelo pomembna in čudovita, kar je res, a film me je začel zanimati šele, ko sem Gandalfa videl v vlogi Riharda III. Šele takrat sta me resneje začela zanimati gledališče in film. Moje življenje je film, a ni bilo, ko sem bil otrok. Moja družina se ni zanimala za film, tudi ko sem hodil v šolo je bilo bolj pomembno gledališče. Vedno sem mislil, da je film zabava in ni nekaj, česar se lahko naučiš, a moj bog, kako sem se motil," je iskreno povedal mladi igralec.
 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soul0nsale
06. 08. 2015 22.41
+8
dober igralec