Glasba

70.000 glasov proti revščini

Rostock, 07. 06. 2007 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Medtem ko politiki na vrhu G-8 razpravljajom, jih glasbeniki pozivajo, naj s konkretnimi dejanji pomagajo Afriki.

Na koncertu se je zbrtalo 70 tisoč ljudi
Na koncertu se je zbrtalo 70 tisoč ljudi FOTO: Reuters
Koncert je potekal pod sloganom "Vaš glas proti revščini".

Na koncertu v nemškem Rostocku, ki so ga organizirali v protest proti vrhu skupine osmih najrazvitejših držav na svetu G-8, se je zbralo okoli 70.000 ljudi. Na koncertu na prostem sta med drugim nastopila pevec irske skupine U2 Bono Vox in irski glasbenik in zaprisežen aktivist Bob Geldof.

Bono je v nagovoru navdušeni množici pomoč Afriki primerjal z gradnjo hiše, pri čemer je voditelje G-8, zbrane v bližnjem Heiligendammu, pozval, naj naredijo korak naprej. "Temelji so zgrajeni, politiki morajo zdaj postaviti zidove in streho," je dejal.

Koncert ob vrhu G-8
Koncert ob vrhu G-8 FOTO: Reuters

Bono se je v sredo skupaj z Bobom Geldofom srečal z nemško kanclerko Angelo Merkel, gostiteljico vrha G-8 in jo poskušal prepričati v znatno povečanje pomoči Afriki. Črna celina je sicer ena glavnih tem vrha, ki se bo zaključil v petek.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
08. 06. 2007 19.36
Pa je imela raja zastonj koncert in čez nekaj dni bodo reveži zopet pozabljeni in politiki spet spali "sanje pravičnega" Problem so korupti Afriški politiki, ki se na račun revnega folka bogatijo. Ne vem kolko procentov je v zadnjih letih postalo v Afriki miljonerjev. Tu je problem. Afrika je sod brez dna.......
incadessence7@hotmail.com
07. 06. 2007 21.04
da bi kak politik zacel kej tazga,bi celo zacela spostovat,bastardosi:)haha