Glasba

AVDIO: Billysi z Decembrom naskakujejo glasbene lestvice

Ljubljana, 05. 12. 2012 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Billysi, ki se je letos junija predstavila v prenovljeni postavi, je ustvarila novo skladbo. Ponudili jo bodo v dveh različicah – slovenski in angleški. Prednost so dali materinščini.

Po skoraj dveh letih, odkar so predstavili skladbe svojega četrtega albuma Bite Me Billysi pošiljajo v javnost povsem nov izdelek – single December.

Skupina je v 11 letih delovanja posnela že 4 albume in postregla s številnimi uspešnicami, kot so: Brez besed, Neon, Ime, Preženi oblake, Ljubljana, Kaos, Hello hello itd.
Skupina je v 11 letih delovanja posnela že 4 albume in postregla s številnimi uspešnicami, kot so: Brez besed, Neon, Ime, Preženi oblake, Ljubljana, Kaos, Hello hello itd. FOTO: Tanja Ristič
Gre za preneseni pomen, saj gre za občutke, ki jih zbudi ta "poln vprašanj, mesec tisočih sanj". Urška v refrenu tako poje: "Si kot december; si led in si sijaj…"

Zasedba se je junija predstavila v prenovljeni postavi (Urška Majdič – vokal, Sergej Pobegajlo – kitara, Matjaž Tozon Tozonsky – kitara, Martin Rozman – bas in Rok Gulič – bobni), kar se je izkazalo za pravo prevetritev ustvarjalne sile Billysov.

Urška je prinesla svojo demo idejo za novo skladbo, sprva v angleščini, na vajo. Zanimivo je bilo, da je že v prvem poskusu "zazvenelo" v bendovski sinergiji. Gre torej za skladbo, ki jo je nova zasedba Billysov naredila resnično skupaj!

"Je naostren, a melodičen, hiter, a dinamičen; z globino, strastjo in nežnostjo obenem. Upam, da ga boste tudi vi tako začutili," si želijo Billysi.

Podobno kot enega prejšnjih singlov (Nikoli nisi res sam/Changes) tudi tokrat ponujajo pesem v dveh različicah. Angleško različico, Save Me, bodo predstavili pozneje, saj so želeli dati prednost slovenski različici.

Billyse (do leta 2007 pod imenom Billy's Private Parking) prepoznamo po melodičnem rocku in intenzivni odrski energiji. Za sabo imajo 4 albume, nešteto koncertnih nastopov v skoraj 11 letih aktivnega delovanja. Svoje radijske uspešnice (Brez besed, Neon, Ime, Preženi oblake, Ljubljana, Kaos, Hello hello itd.) bodo še ta teden v živo predstavili v ljubljanskem klubu, premierno pa bodo zaigrali tudi skladbo December ter njeno angleško dvojčico.

Zasedba se je letos junija predstavila v prenovljeni postavi: Urška Majdič – vokal, Sergej Pobegajlo – kitara, Matjaž Tozon – Tozonsky – kitara, Martin Rozman – bas in Rok Gulič – bobni.
Zasedba se je letos junija predstavila v prenovljeni postavi: Urška Majdič – vokal, Sergej Pobegajlo – kitara, Matjaž Tozon – Tozonsky – kitara, Martin Rozman – bas in Rok Gulič – bobni. FOTO: Tanja Ristič
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zassa
06. 12. 2012 15.01
-4
douuuugčas....
kuglaonboard
05. 12. 2012 20.37
-1
Evo - vsaj en konkreten/sodoben bend. Kvalitetni muzkontarji, dobri izdelki - skratka štima...
Gotofjejeje
05. 12. 2012 16.35
+3
a res se ne najde nobena fotka.. da se ta urša ne bi guzila na njih ... ma gotofa je čist! F.T,SH.!
Atmajee
05. 12. 2012 21.43
-1
Meni je pa tale Urška že skozi fajn luštna punca
zassa
06. 12. 2012 15.01