Glasba

AVDIO: Eskobars o ljubosumju, paranoji in napačnih sklepanjih

Ljubljana, 04. 04. 2014 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primorci Eskobars nekaj dni pred izidom novega albuma predstavljajo novo skladbo z naslovom Dej povej. Še pred izidom plošče se odpravljajo tudi na mini turnejo po sosednji Italiji, kjer se bodo predstavili z angleškimi verzijami starejših in novih skladb.

Najavni single albuma, skladba Dej povej je pravzaprav zanimiva žanrska fuzija. Rock dance skladba postreže z močnimi kitarskimi rifi, hkrati pa ima zelo plesen podton. In besedilo? "Predstavljajte si, da je vaš partner daleč stran in ne veste, kaj počne, kje točno je, s kom se druži. In na tej točki se vas lahko loti ljubosumje, paranoja, ki lahko vodita v ustvarjanje (napačnih) predstav. Odnos se ohladi in razpade. Ljubosumje, paranoja in napačna sklepanja je tisto, o čemer govori skladba Dej povej," o novem singlu pravijo Eskobars.

S prihajajočega albuma Ni dovolj so Eskobars že predstavili nekaj skladb – Vidim ti v očeh, Ni dovolj in Hodim naprej. Skladbe so poslušalce osvojile z energijo, čistim zvokom, močnimi besedili in na kitarah baziranimi aranžmaji. In prav take bodo tudi tiste, ki jih še niste slišali. Album Ni dovolj bo zrelejši od predhodnika Eskobars, prvenca skupine.

Eskobars se še pred izidom albuma odpravljajo tudi na mini turnejo po sosednji Italiji, kjer se bodo predstavili z angleškimi verzijami starejših in novih skladb. Zadnje čase imajo Eskobars kar nekaj opravkov s 'tujino' – poleg sodelovanja s Chrisom Jaggerjem (Bogdan Sojič, bobnar skupine Eskobars je Chrisa spremljal na bobnih na nekaterih njegovih koncertih) so v letos sodelovali tudi z Gramatikom - ta je predelal njihovo skladbo Zemljin sin (oz. v angleščini Brave Men) s prvenca Eskobars in jo umestil na svoj novoizdani album.

Skupina Eskobars
Skupina Eskobars FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.