Glasba

AVDIO: Kim pri novi pesmi prvič tudi avtorsko sodelovala

Ljubljana, 26. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mlada in izjemno talentirana pevka Kim Begovič predstavlja novi singel z naslovom No one has to know. Skladbo sicer v celoti podpisuje Dejan Radičević, pri 'rapu' pa si je dala duška po svoje in se tako spogledovala z avtorstvom.

Za prihodnost ima Kim veliko načrtov.
Za prihodnost ima Kim veliko načrtov. FOTO: last izvajalke

Kim sicer počasi zaključuje šolsko leto in se poslavlja od osnovne šole. Komaj pa čaka junij, ko bo v Slovenijo spet prišel Joshua Alamu, svetovno priznani pevski učitelj. Tokrat se bosta delovno oziroma pevsko družila pri učiteljici petja Nataši Nahtigal, pri kateri se Kim sicer izpopolnjuje. "Zelo pogosto in trdo delava, kar se pozna tudi na mojem glasu. Ker je Nataša tudi zdravnica, še posebej dobro ve, kaj je dobro za glasilke in kaj ne," pravi pevka.

Kim je na izpopolnjevanje že večkrat odšla tudi v tujino, kjer se je udeležila raznih delavnic. "Tam se srečujem z glasbeniki in s pevci z vsega sveta. Vezi se tkejo na ustvarjalnih dnevih, organiziranih delavnicah, ki jih obiskujemo pevci s podobnimi željami, cilji in tudi talenti. Čeprav smo z različnih celin sveta, se najdemo v glasbi, se z njo sporazumevamo in sklepamo močne prijateljske vezi," pravi Kim.

Zanjo je bila prva zares lepa izkušnja, povezana s tujino, zmaga na ameriškem natečaju Arist Pro List, ki išče spletne pevske talente, saj je zmagala v hudi in tudi številčni konkurenci. Neki posebni zagon pa ji je dal Joshua Alamu, svetovno znani pevski učitelj, ki je med drugim učil tudi Joss Stone, Beverly Knight, All Saints, Westlife idr.. Joshua je pevka tako navdušila, da redno sodelujeta. "Včasih se delovno pevsko druživa v Sloveniji, včasih v Londonu, vedno pa je odlično, saj verjame vame," pravi Kim, ki je tudi v Sloveniji zelo aktivna, saj je to njen dom. Prepričana je, da se da tudi v Sloveniji dobro delati in da so tudi tukaj odlični glasbeniki, producenti in še posebej pevci. Zelo veliko sodeluje s producentom Dejanom Radičevičem, ki je zanjo napisal že kar nekaj komadov.

Zelo vesela je, kadar jo k sodelovanju povabijo drugi glasbeni kolegi. Decembra je tako zapela v duetu z Massimom Savićem v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. "Odpela sva pesem Sjaj u tami in to mi je bilo v veliko čast, saj je sodelovanje s človekom, kot je Massimo, res nekaj posebnega. Dal mi je veliko dobrih nasvetov in upam, da bova kmalu spet sodelovala," je povedala pevka.

Kim in Joshua
Kim in Joshua FOTO: last izvajalke

Lani je Kim posnela dve pesmi in en remiks za film Vloga za Emo. Naslovna pesem se imenuje Stuck in the middle, naslov druge pesmi pa je Just wait for a minute, ki jo jo odpela v duetu z Žigom Avbrehtom.

Med ustvarjanjem filma je Kim doživela veliko lepega in šla skozi najhujše trenutke življenja. Pokojna Lara je bila namreč njena zelo dobra prijateljica in še dan, preden se je zgodila nesreča, sta skupaj pili čaj in se krohotali na ves glas. Zato je bilo zanjo potem zelo težko.

Do zdaj je Kim posnela dva profesionalna videospota, in sicer za pesmi Stuck in the middle in Just wait for a minute. Ker pa je pravkar končala s snemanjem svoje nove pesmi No one has to know, že išče prave ljudi, s katerimi bo sodelovala pri nastajanju novega videospota.

Okolica in sošolci jo sprejemajo takšno, kot je. V šoli je čisto 'navadna' učenka kot vsi ostali. Vsi se dobro razumejo in so kar malo žalostni, da se bodo čez dober mesec razšli.

Za prihodnost ima Kim veliko načrtov. Trenutno si najbolj želi, da bi bila  nova pesem No one has to know čim bolj uspešna in da bi bila ljudem všeč. Za to leto načrtuje še veliko nastopov doma in v tujini, veliko kvalitetnih izobraževanj in pa seveda vpis na Škofijsko gimnazijo v Mariboru, česar se že zdaj zelo veseli.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veselinko123
27. 05. 2015 16.04
+1
Sw ku Ni kim kardasijan nrdite kim kardadijan!
Vaukan
26. 05. 2015 09.33
+0
pedritsegonita
26. 05. 2015 08.08
+2
Ok. Sam tok spoliran glas, preveč spolirano ..Aha kvaliteta :). Včasih je manj več. Drugače pa dober tole.. lep komad , sam če bi jo v živo slišal pet bi bil pa razočaran, glede kako obdelan ma glas.
bb5a
26. 05. 2015 07.52
+2
Dobr poje in dobra pesem, edin kar me mot je to da kopira rihanno, nonstop v tej pesmi...
lolo milko
26. 05. 2015 07.37
+7
Glas ima vrhunski sam razglasl ste jo pa tako kot da je nevem kolk znana osebnost pa prvic slisim zanjo.......