Glasba

AVDIO: Novo rockersko seme

Ljubljana, 25. 06. 2009 06.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rockerska zasedba Underconstruction s svojega prvenca Liquid Steps predstavlja prvo skladbo New Seed, ki govori o boljšem svetu. Prisluhnite ji!

Skupina bo za pesem v prihajajočem mesecu posnela tudi videospot.

Pred nekaj časa je unikatna zasedba Underconstruction doživela večji premik na slovenskem glasbenem prostoru, saj so izdali svoj prvenec z naslovom Liquid Steps. Skupino sestavljajo priznani glasbeniki, ki delujejo tudi v drugih uspešnih zasedbah (Tinkara Kovač, Alya, Traffic Religion), s tem projektom pa poskušajo predstaviti še neodkriti del sebe.

Underconstruction predstavljajo pesem New Seed, ki je kritika na aktualno situacijo pri nas in po svetu.
Underconstruction predstavljajo pesem New Seed, ki je kritika na aktualno situacijo pri nas in po svetu. FOTO:

Underconstruction je zgodba o gradnji samega sebe, ki se nikoli ne konča in tako posledično vsakega, ki se poglobi v glasbo zasedbe. Njihov prvenec lahko uvrstimo med glasbene knjige samospoznavanja, globina besedil pa daje misliti, medtem ko vas melodija napolni z energijo.

Prvi singel zasedbe se imenuje New Seed, besedilo pa govori o sanjah o boljšem svetu, simbolizira nekakšno novo idejno kal, ki se lahko razširi in navdihuje ljudi. Govori o idealizmu in izginotju plehkosti, ki je prisotna v današnji družbi. Vabi človeštvo, da se bori za 'boljši svet' kot družba, spremembe se bodo zgodile, ko se bodo združile misli in energije osamljenih posameznikov in idealizem spremenile v resničnost. V besedilu se pojavlja fraza Wake me kot napad na človeštvo, ki ne zna uresničevati sanj, ampak ljudje (p)ostajajo samo sence svojih sanj.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mateja Koren 1
25. 06. 2009 09.48
sem jih poslušala v Ortu...noro dobro ga žgejo!
nedasemi
25. 06. 2009 09.41