Glasba

AVDIO: Resnična romansa zasedbe Manouche

Ljubljana, 11. 07. 2012 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zasedba Manouche z Robertom Pikom na čelu se v novi pesmi drži zlatega načela Charlieja Chaplina, ki je nekoč dejal, da "besedilo ni pomembno, samo poj". Videospot so posneli v Parizu, najprej pa prisluhnite pesmi Resnična romansa.

"Obožujemo francoske paštete, Djanga, harmoniko, gypsy swing in bagete, zato smo tudi prvič poskušali zapeti refren v jeziku, ki sicer zveni francosko, kaj točno pomeni, pa še sami ne vemo. Že od samega začetka se držimo koncepta, da "pravila" niso breme pri glasbenem ustvarjanju. V to nas je še bolj prepričal Charlie Chaplin z izjavo 'Never mind the words, just sing' v znameniti glasbeni točki v filmu Modern Times," pravi Robert Pikl, frontman skupine Manouche.

Manouche so videospot za pesem Resnična romansa snemali v romantičnem Parizu.
Manouche so videospot za pesem Resnična romansa snemali v romantičnem Parizu. FOTO: Arhiv izvajalca

"Če ne drugega, gremo pa vsaj snemat videospot v Pariz," to se je zdela na začetku skorajda bizarna ideja, ki so jo na koncu vseeno realizirali. Trije mušketirji so se odpravili v Pariz, se spopadali s slabim vremenom in časovnimi omejitvami ter se vseeno več kot zadovoljni vrnili domov.

Eno izmed glavnih vlog v tretjem videu ima tudi slovenski filmski igralec Primož Petkovšek - Petko, ki nastopa v vlogi njihovega menedžerja. Režijo in kamero je za to priložnost prevzel Matjaž Kenda.

Filmska zgodba s filmskim koncem? Presodite sami. Manouche sicer svoj multimedijski prvenec napovedujejo za letošnjo jesen.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.