Glasba

AVDIO: Rok Golob: Če bi Zemlja znala govoriti, bi to delala skozi orkester

Ljubljana, 23. 02. 2016 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skladatelj Rok Golob je s svojo glasbo osvojil že veliko ljudi, med drugim tudi strokovno žirijo na minuli Popevki, saj je ta nagradila njegov aranžma, ki ga je naredil za skladbo Začaraj me.

Golob se je s svojimi King Fooji na Popevki predstavil s pesmijo Začaraj me, poleg že omenjene lovorike pa je skupina osvojila tudi nagrado za najboljšo interpretacijo (Aleksandra Josić) in za najboljši komad po mnenju sodelujočih glasbenih kolegov. Zanimivo pa je še nekaj – besedilo za pesem je napisala njihova nekdanja pevka Urška Majdič.

"Družina King Foo se v dobrem smislu še veča in zagotovo bomo z Urško še sodelovali," nam je povedal Golob in s tem dokazal, da med njimi ni nobenih zamer.

Pesem govori o čarobnosti trenutka in o tem, kako te lahko neko dejanje, glasba, ples ali dogodek in ne nujno le neka oseba v romantičnem smislu, čarobno prevzame in se potem želimo večkrat začarati.

King Foo so se na Popevki predstavili s pesmijo Začaraj me.
King Foo so se na Popevki predstavili s pesmijo Začaraj me. FOTO: Jani Ugrin

Za to, da skladbo Začaraj me predstavijo na Popevki, so se odločili, ker so s tem dobili priložnost igrati z odličnim orkestrom. "Na odru si s 60. profesionalnimi glasbeniki, kar je za vsakega izvajalca velika čast. Kot sem že večkrat dejal - če bi Zemlja znala govoriti, bi to delala skozi orkester. Godala so gozdovi, trobila so skale, pihala so vode, itd.. Orkester je popoln inštrument!" je prepričan Rok.

Osvojenih nagrad so bili vsi zelo veseli. "Tri nagrade so lepa spodbuda za naprej. Ko smo šli na Popevko, smo upali, da bi nas slišalo čim več ljubiteljev dobre glasbe. Sploh pa nam veliko pomeni to, da smo prejeli nagrade od glasbenikov, ki jih zelo cenimo. Za nas je to bila res čarobna noč," nam je povedal Rok. Zmago so proslavili najprej v zeleni sobi z ostalimi glasbenimi in novinarskimi kolegi, nato pa še v bližnjem lokalu, kamor jih je šlo še kar veliko. Tam so priredili akustično žurko brez ojačevalcev (vokal, cajon, kitara, bas) in igrali do jutranjih ur.

Za pesem skupina pripravlja tudi videospot, ki bo na ogled že čez nekaj dni.

Skupina King Foo po nastopu na Popevki
Skupina King Foo po nastopu na Popevki FOTO: Katja Kodba

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezpodre
23. 02. 2016 15.43
-6
"Če bi Zemlja znala govoriti, bi to delala skozi orkester"- od kdaj pa orkester "govor" - eni igrajo, Golobov fuša, govori pa prov nobeden.
mastaflash
23. 02. 2016 23.24