Glasba

AVDIO: Sausages odkrito o spolnem prijateljstvu

Ljubljana, 30. 06. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Sausages slika življenje skozi pesmi, takšno kot je – brez olepšav. Takšen je tudi njihov novi singel Spolna prjatla. Ta govori o posebnem tipu odnosov, ki so še posebej pogosti v poletnih mesecih pa tudi sicer.

Sausages v okviru predstavitve nove plošče, ki so jo izdali ob 20. obletnici svojega delovanja, z naslovom 3, 4, 5 – dej pel in po prvem singlu Dej pel pošiljajo v slovenski radijski eter drugo skladbo s plošče s pomenljivim naslovom Spolna prjatla.

Gre za zelo energično poletno skladbo, okrepljeno s trobilno sekcijo, govori pa o prav posebnem tipu odnosov, ki so še posebej pogosti v poletnih mesecih in tudi sicer ... Po številnih koncertih, ki so za njimi, se bodo Sausages letos predstavili tudi na največjem pop rock kamping festivalu Schengenfest, med 2. in 4. avgustom 2013 v Vinici v Beli krajini, jeseni pa že sledi njihova jesenska klubska turneja … Vsekakor je pesem Spolna prjatla prava rock'n'roll uspešnica letošnjega poletja!

"Pesem Spolna prjatla predstavlja specifičen 'Sausages' terapevtski pristop. Živimo v dobi, ko mnogim primanjkuje časa za klasično zvezo, ljudje so lahko tudi bolj čustveno odsotni, spolni nagon pa je večno prisoten. Ustvarjajo se nove zveze, ki temeljijo na zaupanju in spolni zvezi bolj kot na čustveni. Ustvarjajo se sproščene zveze, katerih glavna kvaliteta je sproščena in igriva spolnost. Pogosto lahko nastanejo kot nekoč trajajoče 'klasične zveze', ki pa se prelevijo v tako imenovano spolno prijateljstvo, lahko bi rekli 'ljubimsko', a na osnovi trdnega zaupanja," je o skladbi povedal Marko Čulajević - Čule.

Pesem Spolna prjatla je ustvarjena v pravi rock'n'roll maniri, saj v okviru neposredne poetike Sausages govorijo o posebnih odnosih med partnerjema, tako na osnovi daljše zveze, lahko pa gre za klasično poletno romanco, ki redko preraste v kaj več. A kot vedno Sausages o tem pojejo neposredno, brez olepšav. Življenje je najlepše takšno, kot je, v vsej svoji resničnosti!

Sausages so pesem Spolna prjatla ustvarili v pravi rock'n'roll maniri.
Sausages so pesem Spolna prjatla ustvarili v pravi rock'n'roll maniri. FOTO: Klemen Prepeluh

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apocalypse
30. 06. 2013 11.41
+13
Nimajo časa za pravo zvezo? Ja pa ja de. Kakšno nakladanje. Vsak ma čas za pravo zvezo, sam uprašanje je če je dovolj zrel za to pa če si hoče vzet čas za to. Časa je danes če preveč, sam porabljamo ga za ene brezvezne stvari. In reklamirat ta ameriški način je izvrstna priložnost za spodbujanja nečesa takega ki je brez obveznosti, brez odgovornosti, s še večjim menjavanjem spolnih partnerjev in na koncu še večje praznine v sebi. Partnerski odnosi služiju še čemu drugemu kot pa to da sexaš pa da maš neko odgovornost.
Jamallllll
30. 06. 2013 11.16
+7
v svojem zivljenju velikokrat zabluzim na napačne debilne strani
milesahead
30. 06. 2013 08.32
+3
Sex buddy je v ameriki že dolgo izraz, ki ga uporabljajo, gre pa predvsem za ljudi, ki nimajo časa za resno zvezo, lahko pa si privoščijo odnos s sex buddy - jem brez odgovornosti, brez otrok, brez družine. seveda še ena cvetka primitivizma iz amerike.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.