Glasba

AVDIO: Vedno zlati Dražen Zečić

Ljubljana, 08. 05. 2012 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški glasbenik Dražen Zečić trenutno promovira svoj zadnji, 15. studijski album Crni kralj i bijela dama, ki je le v nekaj mesecih dosegel zlato naklado. Na radijskih postajah pa se že vrti njegov najnovejši singel Prošlo podne.

Zečić je eden izmed redkih hrvaških izvajalcev, ki se lahko pohvali, da so vsi njegovi albumi prodani minimalno v zlati nakladi.
Zečić je eden izmed redkih hrvaških izvajalcev, ki se lahko pohvali, da so vsi njegovi albumi prodani minimalno v zlati nakladi. FOTO: osebni arhiv

Popularni hrvaški pevec Dražen Zečić je že leta prava koncertna atrakcija, publika pa ga enostavno obožuje.

Je eden izmed redkih hrvaških izvajalcev, ki se lahko pohvali, da so vsi njegovi albumi prodani minimalno v zlati nakladi, veliko število pa je doseglo kar platinasto in diamantno naklado. Tudi Zečićev najnovejši, 15. studijski album z naslovom Crni kralj i bijela dama je že dosegel zlato naklado.

Njegovi koncerti so znani po evforični atmosferi in velikih hitih, kot so Sokole, Idi, Vladarica, Govore mi mnogi ljudi', 'Nitko nema dva života ...  Dražen spada med redke avtorje in glasbenike, ki dve desetletji neprekinjeno objavlja hit za hitom.

Na velikem samostojnem koncertu v Areni je Zeko prepeval kar tri ure, pred več kot 9000 ljudmi pa je posnel spot za pesem Polako mi rane zarastaju. Puljska Arena takšnega koncerta že dolgo ni doživela, zagotovo pa lahko govorimo, da je bil to koncert življenja Dražena Zečića.

Pri nas bo nastopil skupaj z Jasminom Stavrosom.
Pri nas bo nastopil skupaj z Jasminom Stavrosom. FOTO: Tomaž Pirman
Kljub temu pa glasbenik ne počiva na lovorikah. Trenutno se namreč intenzivno veliki koncert v Ljubljani, na katerem bo svoje združil moči s kraljem zabav Jasminom Stavrosom. V slovenski prestolnici bo tudi premierno predstavil svoj novi komad Prošlo podne.
Na velikem samostojnem koncertu v Areni je Zeko prepeval kar tri ure.
Na velikem samostojnem koncertu v Areni je Zeko prepeval kar tri ure. FOTO: Arhiv izvajalca

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bingo 1
09. 05. 2012 08.18
+8
Če človek pridela vse zlate glasbene nakladi,platinaste in celo diamantno je za vsako pohvalo in v eni reči bravo, to pa je ena A v glasbi gos Zečić----------bingo x Ljubljana---------
siva_kucma
09. 05. 2012 05.30
+4
ROSSI 46. Tisto o dobri glasbi in Modrijanih ne bom komentiral. Razen toliko, da so okusi pač različni. In hvala bogu da je tako. Kar pa se tiče ostale glasbe je pa takole. Po letu 1991 je bila nekaj let v Sloveniji popolna blokada predvajanja glasbe z bivše juge. Bog ne daj, da si omenil, da poslušaš Ribjo čorbo ali Balaševića, da o drugih izvajalcih ne govorim. Še moja mama, ki se je desetletja vedno raznežila ob dalmatinski glasbi, je takrat (po osamosvojitvi) pravila - da teh bosancev že ne bo poslušala. Naenkrat je v Sloveniji nastala ogromna luknja pri izvajalcih in to so zapolnili tvoji SLO kvalitetni glasbeniki. Množica jamrajočih ljudi, ki z glasbo nimajo nobene ampak nobene zveze je prilezla na plano in ker ni bilo konkurence so vegetirali naprej. Bledi zombiji brez glasu in brez posluha so se pomikali po odru in se imenovali - pevci. Ko se je z leti politika umirila in so se vrnili na glasbeno sceno tudi glasbeniki z juga so naši zagnali vik in krik. Mišo Kovač ostarela legenda Mišo Kovač bi kljub vsem življenjskim tegobam in nesrečam jutri zbral v katerem koli mestu v Sloveniji več poslušalcev, kot ves Slovenski (novodobni!!) Aid skupaj. Tako pač je. V Sloveniji imamo odlične glasbenike. Ampak glasbenik ni vsak, ki ima denar za mikrofon in nadebudno mamo, ki ga poriva naprej. Nekaj takih modelov, pa je popolnoma izgubilo kompas. O tujejezični glasbi ne bom izgubljal besed. Smrt naših glasbenikov niso tuji izvajalc. Ampak lastna prepotenentost. Še preden odpre usta hoče že videospot, ki ga naredi malodane vsaj Pristop. In ko potem na tak izdelek ni odziva, ki bi pokril stroške pa iščejo krivce. In ga najdejo v jugo glasbi. Naj vsak posluša tisto kar mu je všeč in naj ne vsiljuje drugemu kaj naj posluša. Priložnosti je več kot dovolj. Za vse generacije in vse glasbene zvrsti. Še nikdar prej ni bilo tako. Čas pa bo pometel z glasbenim plevelom.
Rossi 46
09. 05. 2012 19.22
Delno se popolnoma strinjam s teboj,vsaj s tistim delom,ko si napisala da je pri nam vsak lahko glasbenik,ki ima denarce kot so recimo Saša Lendero,Werner in na trenutke tudi Verbotnova,da ne omenjam kakšne Aliye in raznih zmagovalcev raznih medijskih tekmovanj kot sta jih oz.jih imata PopTV in Rtv Slo,Net tv in ostale tv postaje,ki jih je že samo omenjanje sama reklama..Z zadnjim delom se tudi strinjam da imajo vsaka ušesa svojega glasbenika,a težava je da razne mediske tv postaje forsirajo ene in iste kot so Murko in njemu podobni ostali resnično kakovostni glasbeniki,pa so omenjeni le takrat,ko nimajo o ćem pisati.Čisti primer je legendarni Brendi,ki na rtv slo ni imel vstopa zaradi Miše Molk enako velja za Vinko Šimeka alias Jaka Šrafnciger enak primer.itd.
Rossi 46
09. 05. 2012 03.31
-5
Če bi se takole zanimali za Slovensko glasbeno sceno,kot se za ta tuji drek,ki našim niti do gležnov ne sežejo. Ko bo presegel recimo kakšne Modrijane,ki so krajši čas na glasbeni sceni te bi se splačalo nekaj pisati o njih. Za uredništvo pa vpr.Kdaj se kaj objavili o slovenski kakovostni glasbi.Nikjer ni zaslediti da bi objavili,da so Legendarne slovenske skupine ponovno se Združile,kot so Hazard,Čudežna polja itd. Če bi pa kakšen Murko pokazal prst bi pa o vsakem njegovem premiku pisali pa magari bi si kaj zmislili ali pa bi navajali ne preverjene vire,ki jih je itak že preveč na tem in onem spletu.
Mesko94
09. 05. 2012 00.20
+1
Zeko itak raztura...
zefa20
08. 05. 2012 22.03
+7
LEGENDA od legend!!!!! Bil na mnogih njegovih koncertih in Zeko nikoli razočaral Vsaka ti čast majstore
srebrnibreg
08. 05. 2012 21.11
+8
Bil sem na njegovem koncertu in je čez dve uri pel nepretrgoma v živo. Naši nekateri pevci si lahko samo kaj takega pogledajo.
Rossi 46
09. 05. 2012 03.33
-7
te pa bolj malo hdiš na koncerte slovenske glasbe in na razne prereditve,morda si bil pred kratkim na majskem festu,ki ga prirejejo uboji brez denarja seveda študentje.
svetec17
08. 05. 2012 21.03
+9
brigita ferk
08. 05. 2012 20.06
+11
Legendo,najboljši!!