Glasba

AVDIO: Wainwright z albumom največjih uspešnic

Ljubljana, 01. 03. 2014 06.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

40-letni kanadsko-ameriški pevec Rufus Wainwright je po sedmih studijskih albumih sedaj izdal kompilacijo Vibrate, na kateri je osemnajst pesmi, najavlja pa jo nova pesem Me and Liza, ki govori o sloviti Lizi Minelli.

Zadnega februarja je izšla kompilacijska plošča Vibrate: The Best of Rufus Wainwright, na kateri je osemnajst pesmi, ki jih je Rupertu Wainwrightu pomagal izbrati Neil Tennant (Pet Shop Boys). Na njej pa je tudi nova pesem Me and Liza, ki obravnava slovito Lizi Minelli, poznano predvsem po filmu Kabaret. Tennantovo sodelovanje pravzaprav ne preseneča, saj je prav tako goreč  Lizin oboževalec, ki je v preteklosti z njo že sodeloval in ji celo produciral ploščo.

"Deluxe" različica prinaša še dodatno zgoščenko s šestnajstimi redkimi posnetki s koncertov in studijskimi posnetki. Wainwrightova impresivna kariera se tako zrcali od leta 1998, ko je izdal svoj debitantski istoimenski album, pa do sedme studijske plošče Out of the Game iz 2012.

Rufus Wainwright predstavlja največje uspešnice, novi singel pa se imenuje Me and Liza.
Rufus Wainwright predstavlja največje uspešnice, novi singel pa se imenuje Me and Liza. FOTO: Izvajalec

40-letni odkrito gejevsko usmereni Wainwright spada med bolj cenjene moške vokaliste in skladatelje svoje generacije. Rodil se je v New Yorku, odraščal pa v Montrealu ter doslej izdal sedem studijskih albumov in dva "živa" albuma. Sodeloval je s številnimi glasbeniki, od Robbieja Williamsa, prek Pet Shop Boys, Shirley Bassey, Eltona Johna, Davida Byrnea, Joni Mitchell, Louja Reeda, Boya Georgea, pa vse do Marka Ronsona. Leta 2009 je premiero doživela njegova prva opera Prima Donna, trenutno pa Wainwright ustvarja svojo drugo opero, ki bo temeljila na zgodbi o rimskemu cesarju Hadrijanu in Antinoosu, premierno pa bo prikazana v Torontu oktobra 2018.

Konec lanskega leta je najavil koncertno "best of" turnejo po Evropi, ki ga bo popeljala po dvajsetih državah, in sicer v letošnjem marcu in aprilu. Na številnih koncertih bo občinstvo ogrevala njegova polsestra Lucy Wainwright Roche. Prisluhnite pesmi Me and Liza!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.