Glasba

Avstralski rockerji INXS so naznanili svoj razhod

Perth, 13. 11. 2012 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstralski rockerji INXS, ki so v svoji karieri prodali več kot 30 milijonov plošč, so na koncertu v Perthu, na katerem so spremljali ameriško skupino Matchbox 20, povedali, da se razhajajo. Njihovi menedžerji niso bili dostopni za informacije, novica pa je naletela na številne odzive na Twitterju.

V "prehodnem obobju" so imeli kar nekaj gostujočih pevcev.
V "prehodnem obobju" so imeli kar nekaj gostujočih pevcev. FOTO: Reuters
J. D. Fortune je tudi med nekdanjimi pevci.
J. D. Fortune je tudi med nekdanjimi pevci. FOTO: Reuters

Pevec skupine Matchbox Rovb Thomas je na Twitterju objavil, da bo pogrešal "fante INXS", nekdanji pevec zasedbe INXS JD Fortune pa je zapisal: "Tako se je torej zdaj končalo za njih." Dodal je še, da mu je žal, da se skupina njegovih prijateljev razhaja, ter da je počaščen, da je bil del njene zgodovine.

INXS so v 80. in 90. letih preteklega stoletja želi mednarodno slavo s karizmatičnimi nastopi pevca Michaela Hutchencea, ki pa so ga leta 1997 našli mrtvega v enem od hotelov v Sydneyju. Po njegovi smrti se je skupina začasno umaknila z odrov, nato pa preživela nekaj prehodnih let z različnimi gostujočimi pevci. Zadnji vodja skupine je bil irski pevec in tekstopisec Ciaran Gribbin, ki se je zasedbi pridružil lani.

Med odmevnimi albumi skupine velja omeniti Listen Like Thieves, Kick in X, med skladbami pa Never Tear Us Apart, What You Need, Need You Tonight, Devil Inside, New Sensation in Suicide Blonde.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sambora
13. 11. 2012 10.36
+1
škoda, res so in bodo zakon!
iChi
13. 11. 2012 08.53
+5