Glasba

Avven predstavljajo 'izvir navdiha'

Ljubljana, 10. 05. 2011 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Avven je z začetkom meseca na police glasbenih trgovin postavila svoj novi avtorski izdelek – album Kastalija, ki so ga njihovi podporniki že nekaj časa nestrpno pričakovali ...

"Kastalija označuje izvir, h kateremu so ljudje hodili po navdih."
"Kastalija označuje izvir, h kateremu so ljudje hodili po navdih." FOTO: Arhiv izvajalca
Kastalija prinaša 10 novih avtorskih skladb, ki jih označuje osnovna usmerjenost skupine v svet fantazije, pravljic in čudežev.
Avven
Avven FOTO: Nejc Hőtzl

 
Album je bil v celoti posnet v studiu Ork, delo producenta pa je tokrat odlično opravil Matej Režek. K studijskemu albumu so tokrat Avven povabili kar nekaj glasbenikov. Na Kastaliji lahko slišite godalni kvartet, fanfare, piščali, spremljevalni zbor in seveda obsežno paleto različnih ljudskih inštrumentov.
 
Anam, glavni vokal skupine, nam je razkril nekaj podrobnosti o novem albumu: "Ime Kastalija je vzeto iz grške mitologije ter označuje izvir, h kateremu so ljudje hodili po navdih. Ime se nam je zdelo več kot primerno za naš novi album, saj so na njem verjetno naše najboljše stvaritve do sedaj. Od prvenca smo napredovali tako v idejnem kot tudi v aranžmajskem pogledu, seveda pa je tudi kakovost produkcije na precej višjem nivoju. Po mojem mnenju smo na Kastaliji uspeli združiti in izraziti vse, po čemer smo prepoznavni – čarobne ljudske melodije, močno rock ozadje ter na trenutke šaljiva razigranost – to smo Avven."

Avven so torej znova visoko na krilih. Po lanskem letu, ko so na radijske postaje uspešno lansirali kar dva nova singla, lahko na lestvicah radijskih postaj trenutno ujamemo njihov novi single Vvile, album Kastalija pa bomo lahko v živo poslušali tudi na poletnih festivalih in klubski turneji, ki jo načrtujejo jeseni.

Uspešno skupino čaka veliko koncertov ...
Uspešno skupino čaka veliko koncertov ... FOTO: Nejc Hőtzl
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Špela Cerar 1
11. 05. 2011 10.48
Ful dobra plata :)
ramm_stein
10. 05. 2011 20.51
ok poslušu CD in zdele se upam stavt, da gre za najboljšo plato naše rock scene v letu 2011
Bojler80
10. 05. 2011 14.16
Opa nova plata...to bo treba prečekirat...končno ena pametna muska