Glasba

Četrti singel obetavne novomeške skupine Crossfire

Novo mesto, 20. 12. 2011 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mlada novomeška rockovska skupina Crossfire se je pred kratkim mudila v studiu RSL Production, kjer je s producentom Tomažem Marasom - Motom posnela že svoj četrti singel z naslovom Enaka.

Skupina Crossfire se najbolje znajde v rockovskih in bluesovskih vodah.
Skupina Crossfire se najbolje znajde v rockovskih in bluesovskih vodah. FOTO: R.V.

Pesem, ki govori o mirni prihodnosti človeštva, skupina Crossfire na svojih nastopih izvaja že kakšno leto, v studiu pa so jo posneli šele pred dnevi. Pevec Gregor Strasbergar, ki se je pod skladbo podpisal kot avtor besedila in glasbe, jo je označil za mirovniško pesem. Posebnost skladbe je predvsem v tem, da vsebuje tudi žlahten zvok saksofona Domna Bohteta, ki v skupini sicer igra bas kitaro. Ob izidu novega singla je skupina pripravila tudi spremljevalni videospot, ki skozi fotografije prikazuje retrospektivo ustvarjanja mlade rockovske zasedbe.

Nastopili so že na številnih festivalih, odziv občinstva pa je bil vedno dober.
Nastopili so že na številnih festivalih, odziv občinstva pa je bil vedno dober. FOTO: R.V.

Začetki benda Crossfire segajo v leto 2009, ko so se Vid Klobčar, Anže Mikulan, Uroš Rangus in Domen Bohte zbrali v zaklonišču na Ulici Slavka Gruma in začeli preigravati znane rockovske in bluesovske skladbe. V takšni zasedbi so delovali pol leta, nato pa so se odločili medse povabiti še pevca. Pridružil se jim je Gregor Strasbergar in sledil je krstni nastop na novomeški gimnaziji. Odzivi občinstva so bili pozitivni in fantje pa so dobili navdih za nadaljnje ustvarjanje. Rockovski kvintet je v dobrih dveh letih delovanja nastopil na številnih festivalih, med drugim tudi na Rock Otočcu ter posnel štiri avtorske single.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anita Bajuk
23. 12. 2011 15.18
Cist HUD komad. :))))
Tina Radakovi?
21. 12. 2011 10.50
+2
Bravo ekipa!!!
Tina Radakovi?
21. 12. 2011 10.59
+2
Dušan Smodej
20. 12. 2011 23.45
+6
Gregor Štrasburger piše tudi poezijo, tako da ob izidu plate lahko pričakujemo tudi pesniško zbirko. ;)
tmlb
20. 12. 2011 19.52
+6
Crossfire bodoča najboljša rock skupina v Sloveniji :)
Jesus Christ
20. 12. 2011 18.20
+13
Odlični so! Te kvalitete kot jo premorejo Crossfire, ne dosegajo marsikakšni lokalni bendi, ki na ceni falirano vztrajajo že desetletje in več. Sicer pa kaj je za pričakovati; novomeški glasbeni zemljevid že desetletja premore nadpovprečno dobre izvajalce.