Glasba

Depeche Mode navdušili

Zagreb, 23. 03. 2006 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska elektro-pop skupina Depeche Mode je navdušila množico oboževalcev, ki se je zbrala v zagrebškem Domu sportova.

Pevec skupine Depeche Mode Dave Gahan med nastopom
Pevec skupine Depeche Mode Dave Gahan med nastopom FOTO: Reuters
Kljub zapletom z nastopom skupine Depeche Mode v Sloveniji, napovedanim za 22. marec, se bodo fantje po zadnjih informacijah predstavili tudi slovenskim oboževalcem, in sicer 14. junija na stadionu za Bežigradom.

Skupina Depeche Mode je v okviru svetovne turneje "Touring the angel" v sredo nastopila tudi v Zagrebu in oboževalcem predstavila svoj novi, enajsti album "Playing the angel". Med številnimi obiskovalci v "prepolni" dvorani so bili tudi oboževalci iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Italije.

Depeche Mode so po uvodu zagrebško publiko na noge spravili s pesmijo "A pain that I'm used to", ki ji je sledila "John the revelator". Hitri ritem je upočasnil nekoliko mehkejši zvok starejše skladbe "Question of time", ki ji je sledila "Policy of truth", katera je pripeljala do umirjene "Precious", velike uspešnice z novega albuma.

Gahan in kitarist Martin Gore
Gahan in kitarist Martin Gore FOTO: Reuters
Skupina letos obeležuje 25-letnico delovanja. V svoji zelo uspešni karieri so prodali več kot 50 milijonov albumov. Na glasbeni sceni so se pojavili v osemdesetih in vrhunec doživeli v devetdesetih, ko so pridobili naziv najboljše "electro-synth" skupine. Od takrat njihovi albumi kraljujejo v samem vrhu britanskih glasbenih lestvic.

Odlična izvedba skladbe "Suffer well", za katero je besedilo napisal pevec David Gahan, ki je bil na sredinem koncertu izredno dojemljiv in energičen v interpretaciji, je publiko spodbudila k prepevanju. Za predah je kasneje poskrbel vodja skupine Martin Gore s skladbami "Home", "Damaged people" in "Shake the disease". Drug za drugim so se zvrstili tudi starejši hiti, ki so izzvali navdušenje med občinstvom.

Skupina je publiki podarila dve ponovitvi, "Never let me down again" in "Goodnight lovers". Na futuristični sceni je najbolj izstopala ogromna krogla z napisi "pain", "angel", "love", ter bogati svetlobni efekti in video kulisa, ki je izpopolnila celotno sliko.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.