Glasba

Dizzy Reed: Rad sem v Guns N' Roses, rockal bom do smrti!

Ljubljana, 14. 07. 2012 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Klaviaturist Dizzy Reed je v Guns N' Roses od leta 1990, z njimi je posnel štiri albume, skupina pa mu pomeni največ v življenju. Pred njmi sta dva koncerta na Balkanu, mi pa smo mu imeli priložnost postaviti nekaj vprašanj.

Dizzy Reed je v Guns N' Roses od leta 1990.
Dizzy Reed je v Guns N' Roses od leta 1990. FOTO: Arhiv izvajalca

Guns N' Roses so bili nedavno sprejeti v Rock'n'Roll alejo slavnih, a brez Dizzyja Reeda, ki se jim je pridružil kasneje, in sicer leta 1990. Z njimi je posnel albume Use Your Illusion I in II, The Spaghetti Incident? in Chinese Democracy. Zasedba je na poletni turneji, saj so nedavno nastopili v avtrijskem Gradcu, zdaj pa jih čakata dva nastopa, in sicer na festivalu Exit in v Splitu. Četudi se govorice o ponovni združitvi originialnih članov ne bodo uresničile, pa ostaja Reed poleg Axla Rosa član z najdajšim stažem v skupini. Ki mu, kot pravi, pomeni največ v življenju. Odgovoril nam je na nekaj vprašanj.

Kmalu boste spet igrali na Balkanu, kjer ste doslej že nekajkrat, ste navdušeni, da se spet vračate?

Seveda, vedno smo vznemirjeni, da "zrockamo" mladino, kjer koli že so na svetu.

Že nekaj let je minilo od albuma Chinese Democracy, menda pa naj bi to bila trilogija, kdaj lahko pričakujemo nov material?

Trilogija, mar res? Možno (smeh). A kar se tiče novih pesmi, v glavnem premetavamo ideje, kar precej materiala smo že posneli in ko bo pripravljen, ga bomo izdali.

Guns N' Roses se vračajo na Balkan, saj bodo v kratkem imeli kar dva koncerta, in sicer v Novem Sadu in v Splitu.
Guns N' Roses se vračajo na Balkan, saj bodo v kratkem imeli kar dva koncerta, in sicer v Novem Sadu in v Splitu. FOTO: Miro Majcen

Guns N' Roses imate kar nekaj rekordov, najdaljša turneja, najdražji album, najbolje prodajan album. Hlepite po še čem podobnem?

Najbolje prodajan dobro zveni. Če bi lahko to presegli, bi bilo dobro. A zdaj živimo v drugačnih časih, ljudje ne kupujejo več toliko albumov. Kaj pa rekord, kdo je spil največ jägermeistra na eni turneji? To bi bil zanimiv rekord.

Kaj menite o svojem vzdevku "najbolj nevarna skupina"?

Kaj naj rečem? Vzdevki so vzdevki ... To je vse, kar lahko povem.

Reed v videspotu za pesem November Rain
Reed v videspotu za pesem November Rain FOTO: YouTube

Vam nikoli ni bilo mar?

Seveda nam je. Važno nam je, da se ljudje imajo dobro in da jim vsak večer postrežemo z dobrim koncertom.

V skupini je bilo veliko sprememb postave, vi pa ste še vedno zraven. Kako to?

Preprosto, zato ker sem rad v Guns N' Roses. To rad počnem. Še vedno sem tukaj, to je rock'n'roll. Rockal bom do smrti!

Se vam zdi, da so oboževalci ostali iz starih časov Guns N' Roses, ki so vam zvesti, ali ste zanimivi tudi za nove generacije?

Definitivno so z nami starejši oboževalci, a na koncertih vidimo, da je v prvih vrstah tudi veliko mladih obrazov, ki smo jim všeč. Zagotovo je z nami vedno več novih oboževalcev in upamo, da jih bo z leti še precej več.

Skupina slovi po tem, da rada zamuja na koncerte, je to nespoštovanje do oboževalcev?

Ne, to zagotovo ni nespoštovanje. Na oder gremo, šele ko smo pripravljeni in radi bi jim dali najboljši možni šov, kar ga je. To nima nič z nespoštovanjem. In ko igramo, igramo na polno, po tri ure, zato ni bojazni, da kdo ne bi dobil tistega, za kar je plačal vstopnico.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xelA
14. 07. 2012 16.54
+0
kera bedna vprašanja...
on39
14. 07. 2012 16.32
+6
bil sm leta 90 v Budinpešti in mam lep spomin nanje je Nep stadion pokal
X-XY
16. 07. 2012 09.59
+2
November rain so takrat prvič peli oz je bil nov neznan komad. Ko so začeli z uvodom je začelo deževati, ko pa je bilo komada konec je tudi dež nehal.
Snip84
14. 07. 2012 16.27
+4
Guns N rosses so umrli ko je Slash odšel...
Psemek_III
14. 07. 2012 12.37
+27
Gledam spot November rain in uživam, to so bili pravu Gunsi. Nikoli pa ne bi šel na koncert zdajšnih Gunsov, ker Axl nima več ne glasa, ne stasa. Hvala lepa za takšne Gunse oz. Axla & prijatelje. Si pa z veseljem zavrtim kakšen starejši komad, včasih so res žgali tako kot se šika.
Psemek_III
14. 07. 2012 12.38
+21
Itak pa je vsem jasno, da brez Slasha ne more biti Gunsov. Takšen občutek za kitaro imajo redki. Njegove solaže so balzam za užesa.
exaglikojot
14. 07. 2012 15.36
+13
Sem bil na koncertu v Grazu in ti lahko povem, da nimaš pojma o čem govoriš!!
Explainator
14. 07. 2012 17.30
+2
psemek ma prou..brez slasha ni gunsov...PIKA
TheKennyCrow
14. 07. 2012 20.15
+8
SERAPHIN
15. 07. 2012 04.58
+8
Bil v Zagrebu in tudi jaz ti povem, da nimas pojma kaj govoris!!!! Noro dober koncert in Axlu ni pocil glas niti za sekundo