Glasba

AVDIO: Dylan na novem albumu s priredbami Sinatre

New York, 11. 12. 2014 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bob Dylan je po več mesecih govoric razkril podrobnosti prihajajočega albuma Shadows in the Night, ki bo izšel februarja prihodnje leto. Na njem bo deset skladb, ki bodo njegove interpretacije klasik Franka Sinatre.

Bob Dylan bo v začetku februarja izdal 36. studijski album Shadows in the Night.
Bob Dylan bo v začetku februarja izdal 36. studijski album Shadows in the Night. FOTO: Miro Majcen

Legendarni Bob Dylan bo na 36. studijskem albumu Shadows in the Night, zadnjega z naslovom Tempest je izdal leta 2012, ponudil svojo različico popularnih pesmi, ki so večinoma iz 40. let prejšnjega stoletja. Vse je izvajal Frank Sinatra, pa tudi drugi glasbeniki, denimo Yves Montand, Serge Gainsbourg in Edith Piaf.

"Že dlje časa sem želel napraviti nekaj takega, vendar nisem bil dovolj pogumen, da bi pristopil k zapletenim big bandovskim aranžmajem in jih prečistil za petčlansko zasedbo," je povedal Dylan. Kot je dodal, je s svojo skupino izvedel in posnel skladbe brez uporabe slušalk, vokalnih kabin in studijskih naprav.

Dylan sicer ne meni, da jih je kakorkoli priredil, saj so bile prirejene že precejkrat. "Kar v bistvu počneva jaz in moja skupina, je, da jih odkrivava. Dvigava jih iz groba in jih prinašava na svetlo," trdi legendarni rock glasbenik.

Plošča poleg že omenjenih vsebuje tudi skladbo Full Moon and Empty Arms, ki jo je Dylan objavil nedavno. Sinatra jo je izvedel leta 1945 in temelji na klavirski skladbi Sergeja Rahmaninova.

Album bo po napovedih založbe Columbia Records izšel 2. februarja v Evropi in 3. februarja v ZDA.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIGEC
16. 12. 2014 21.13
+0
Spoštovanja vreden kompozitor, ki na žalost nikoli ne bo znal peti. Ni mi čisto jasno, odkod je imel na skladbi Knocking on the heavens door tako čist in jasen glas, na vseh ostalih posnetkih pa zveni tako, kot bi ga poslušal po srednjem valu....
Domen Dolenc 1
11. 12. 2014 18.12
-2
Krof z dilam?