Glasba

FOTO in VIDEO: Kralj Balkana se ni vdal

Ljubljana, 07. 06. 2008 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
33

Čeprav je Mile Kitić z duom Đogani nastopil pred napol prazno dvorano, je to storil profesionalno in v vsej svoji veličini. Praznino je zapolnilo odlično vzdušje.

Začetek koncerta z dobro uro zamude je pričakala le par stoglava množica, ki sta jo namesto kakšne manjše predskupine s svojimi največjimi uspešnicami kar takoj ogrela Vesna in Đole iz skupine oziroma dueta Đogani. Čekaj me kod kolima, Panika, Kralj diskoteka, Oženi me, Na silu, Coca Cola, Idemo na Mars,...so bile odlična uvertura v največji hit, ki ga trenutno po vseh koncertih izvajata s kraljem Balkana Miletom Kitićem Nema više cile Mile, pri katerem je na oder stopil prav on sam – v beli obleki in z zanj tako značilnimi sončnimi očali.

Poslušalce sta ogrela Vesna in Đole (Đogani), ki sta partnerja ne samo na glasbenih odrih, pač pa tudi v zasebnem življenju.
Poslušalce sta ogrela Vesna in Đole (Đogani), ki sta partnerja ne samo na glasbenih odrih, pač pa tudi v zasebnem življenju. FOTO: Damjan Žibert

Ko je kljub žalostnemu pogledu na praznino, ki je zevala za prvimi nekaj vrstami, odpel svoj del in nagovoril množico, ga je le-ta spodbujajoče sprejela medse in vedeli smo, da se kljub vsemu obeta noč zabave. Tisti, ki so zanj prišli, so z njim tudi ostali in dihali skupaj. Zaradi dobrega vzdušja tako sploh ni bilo čutiti morebitne napetosti ali nesproščenosti, Mile je dokazal, da še vedno zna! V precej dolgem prvem delu je prav nič utrujeno odpel uspešnice Plava ciganka, Zašto baš ti, Bez tebe nije mi lako, Šampanjac, Luda devojko, Tatina maza,...pa tudi nekaj balkanskih zimzelenčkov, med njimi je z imitacijo Halida Bešlića in njegove pesmi Hej, zoro, ne svani, ogrel dvorano kljub dežju, ki se ni mogel odločiti, ali bo padal ali ne.

Milojko 'Mile' Kitić je na oder stopil prav v trenutku, ko je moral zapeti svoj del v uspešnici Nema više cile Mile.
Milojko 'Mile' Kitić je na oder stopil prav v trenutku, ko je moral zapeti svoj del v uspešnici Nema više cile Mile. FOTO: Damjan Žibert

Sledil je polurni premor, nato pa so ob 00.30 ponovili v enakem vrstnem redu. Še enkrat sta na oder stopila Vesna in Đole s svojima seksi plesalkama in z mimiko, plesom ter kretnjami priredila pravi šov. Pesmi nista le odpela, pač pa sta jih interpretirala, da so poslušalci uživali tako ob gledanju kot ob poslušanju. Nekatere hite sta odpela še enkrat, množico obnorela z uspešnicama Skandal in 200 sa 150, sledile so imitacije Lepe Brene in Dragane Mirković, manjkali pa nista niti neuradna balkanska himna Đurđev dan in pesem srbske predstavnice na letošnji Evroviziji Jelene TomaševićOro. Preden je bilo koncerta konec, je na oder ponovno stopil Mile. Množica je z njim ploskala in pela – on jo je spodbujal, ona je spodbujala njega. Do konca.

Mile Kitić je šele po nekaj pesmih odložil značilna sončna očala.
Mile Kitić je šele po nekaj pesmih odložil značilna sončna očala. FOTO: Damjan Žibert

V zaoderju smo opazili aktualno Miss Hawaiian Tropic Tino Gaber, ki je v spremstvu svojega fanta, sestre in prijateljic plesala in se zelo zabavala. Manjkal ni tudi član skupine Karma Pipi, ki se je veselo nastavil tudi našemu fotografskemu objektivu. Oglejte si v galeriji!

Dvorana Gospodarskega razstavišča je bila torej dokaj prazna, a glasna. Razlog za tako slabo obiskanost bi lahko bil v dejstvu, da estradnik dokaj pogosto obišče Slovenijo – če že ne pride v večje ljubljanske dvorane, ga lahko vidimo v manjših lokalčkih, kjer naredi pravi balkanski žur. So se ga potemtakem nekateri že malce naveličali? Kakor koli že, nad koncertom je bila večina zagotovo navdušena, skoraj gotovo komu ni bilo všeč, saj so okusi različni. Nedvomno pa drži, da moramo Miletu čestitati, že zato, ker je 300 ali 400 obiskovalcem z dvignjeno glavo priredil šov, kakršnega smo od njega pričakovali. Morda še boljšega.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mojca Hern?i?
09. 06. 2008 00.02
+1
Mene ne moti nič na Kitiću ali na kateremkoli izvajalcu popularne glasbe. Se mi pa zdi, da nekateri preveč ostro besedno napadajo obiskovalce zadnjega koncerta in jih označujejo za moralno neprimerne. Kako zavraga ima nekdo pravico soditi tudi, če je kdo brezposeln, preprodajalec, nasilnež, celo anarhist?!! Še vedno živimo v svobodni državi in imamo vsi pravico do obiska koncerta ali katerekoli prireditve, v skladu s primernim obnašanjem seveda. Moj prijatelj je vnet oboževalec te zvrsti glasbe in je obiskal koncert. Pa ga zaradi tega upam ni nihče obsojal, v katero skupino "skrajnežev" on spada. Malo bi se splačalo zamisliti ali je prav, da obsojate kar vsepovprek oboževalce. Menim, da je bolje, da takšne misli raje zadržite zase, kot pa da takšne neumnosti objavljate na teh straneh. Mile Kitić je car, njegova glasba je fenomenalna, on sam je fenomen.
Majcenovich Larissa
08. 06. 2008 23.44
KITIČ JE CAR!!! PA ČE MA TRI POSLUŠALCE NA KONCERTU, ME FAKING NE BRIGA!!! KR JE ŠE VEDNO CAR. . . . . .. . . .
418380
08. 06. 2008 19.36
sstktkss sozalje tistim, ki to pocnejo...jest nimam niti enga razloga, da bi hotu bit capac.
kat_ika
08. 06. 2008 17.42
+1
sstktkss: ZAKAJ ZABOGA BI JS HOTELA BIT SRBINJA, HRVATINJA ALI BOSANKA????!!!! (sj ne rečm js nimam nč proti njim)
Ariella
08. 06. 2008 16.41
+1
JAOOOOOOOOO kak se po komentarjih enih vidi, da vas moti to da je mile pač srb oz. TA SPODN !!!! gnide ene, pojejte se no od zavisti (dejstvo je, da velik slovenčkov posluša srbsko muzko in da hočjo bit čapci, haha kok srbov,hrvatov,bosancev pa hočjo bit slovenci??...ja pomoje je odgovor znan !!!!
katy312
08. 06. 2008 13.49
+1
Mile Kitič je bil že velikrat v SLO....prevečkrat....zato tok mal odziva....pa ni to več stari Mile Kitič kokr je bil...sami lahko vidte da mu je ta slava oprala možgane...foliranje itd...
mega348828
08. 06. 2008 12.46
Zalostno da je bila prazna dvorana?Prej odlicno, saj vidmi da grejo stavri na bolje da se je folk skuliral. Lp
vladoska
08. 06. 2008 08.03
Tistih sto naj pokaže spričevala, če jih ima. Kmalu bi ugotovili kakšna klientela obiskuje take koncerte. V glavnem so to brezposleni, preprodajalci, nasilneži, otroci, anarhisti in le morda za vzorec kolikor toliko normalni državljani, ki si kruh služijo v Sloveniji. Balkanska glasba s svojim melosom, besedilom kliče k nepokorščini uma in telesa ter s tem posledično do nerazumnih dejanj, kot so metanje kozarcev, pretepov, žalosti, seksualne razvratnosti, pijančevanja.... vse to z določenim namenom. Dober primer je stanje v deželah, kjer je taka glasba doma in zdravilo za dušo.
drzavljan35
08. 06. 2008 02.50
bas me boli K kdo je kdo ;)
finmart
08. 06. 2008 01.07
Vsak ma pravico poslušat kar mu paše. Je pa zanimivo da tisti k pljuvajo čez tujo jugo glasbo, sami ne poslusajo slovenske glasbe ampak vrtijo ameriške in druge tuje izvajalce oni so pa uredu,ane:) Preveč ste ozkogledni. Glasba je glasba in ni pomembna iz kje izvira.:)
418380
08. 06. 2008 00.11
Kralj my ass.
bb5300
07. 06. 2008 23.44
janki kokainski
Eh saj ob takem brezveznem cviljenju res ni moglo biti ljudi tako da še se čudim da jih je bilo vsaj toliko.Gdo bo pa to poslušal lepo vas prosim.
nemu
07. 06. 2008 22.00
a vam je bad k nikol ne boste znal žurat tko k "čefurji" ...ja sej ob taki glasbi k jo mate vi- slovenci je to res bl težko :)...Lp
kresni?ka
07. 06. 2008 19.53
A niso budasti, mi bomo za tele jugote plačevali 30 eurov.....a dol ma folk tolk plače. Mater se jim dogaja, potem pa naj pojejo pred prazno dvorano. Karta bi morala biti 5 eurov pa bi bil folk, ker to so stari 15 let in na dol.
uporabnik08
07. 06. 2008 19.31
hasan bašlič-edo prkić pa teli modeli
Hiro Hajrudinovic
07. 06. 2008 19.27
RAZLOG napol prazna dvorana je -ob isti uri je bio koncert HULIA IGLESIASA.
Bobipalcka
07. 06. 2008 19.21
pa dj fak no kva vam pa je kva maste tok proti ćufurjem.
Gospodgospodov
07. 06. 2008 19.03
jaz sem ponosni Slovenec in sem se imel na čefurskem koncertu prav super. Čefurji zakon!
Popeye
07. 06. 2008 19.02
V čefuriji se kar vsak drugi okliče za kralja! Ha, ha, ....