Glasba

FOTO: Modrijani imajo svojo noč

Celje, 10. 11. 2011 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.S. / A.M.
Komentarji
4

Če koga, lahko Modrijane gotovo označimo za 'fenomen narodno-zabavne glasbe', saj je bila njihova tradicionalna Noč modrijanov, na kateri smo slišali nepozabne in priljubljene viže, razprodana kar dvakrat.

Glasbena poslastica večera je bil nastop Modrijanov s svojimi dekleti, v skladbi "Kako sva si različna" Franjo in Marina, Peter in Katja, Rok in Petra, Blaž in? Hm…. Blaž je na oder prišel kar s štirimi naenkrat ...

Fantje so se predstavili tudi z nekaj novimi skladbami, nove zgoščenke pa letos niso izdali. Koncert sta povezovala Andrej Hofer in Natalija Verboten, pomagala pa sta jima mala nadebudneža Klemen in Ines, ki sta dokazala, da več kot uspešno stopata naproti velikim, uveljavljenim voditeljem.

Modrijani so znani po tem, da vedno znova presenetijo, pa čeprav včasih morda pomislimo, da so v enajstih letih delovanja pokazali že vse, kar znajo in zmorejo. Tokratna Noč Modrijanov je bila znova presežek presežkov. Rdeča nit so bili tematski venčki, ki so jih fantje izvajali s svojimi glasbenimi prijatelji.

Nastopilo je preko 200 ansamblov in posameznikov, med njimi: Ansambel Petka, ki je instrumentalno spremljal skoraj vse venčke, otroci iz vrtca Tinje nad Slovensko Bistrico, Big Band Krško, Štirje kovači, Alfi Nipič, Elda Viler, Boris Kopitar, mali in nadobudni Aleks Fras, Unikat, Maja Triler, Vera Šolinc, Anita iz ansambla Veseli Svatje, Barbara iz Donačke, Petra – Atomik Harmonik, Klara – Vihar, Navihanki Jasmina in Maša. Lahko noč Piran je skupaj z gostitelji izvedla Anika Horvat, nastopili pa so še Štajerski Baroni, Gadi, Ansambel Stanka Petriča, Naveza, Novi spomini, Spev, VRT, Vesele Štajerke in drugi.

Na koncertu smo lahko slišali venček basistov, kjer so se predstavili več kot odlični glasovi: gospod Branimir iz Ansambla Štajerskih 7, Peter – Modrijani, Denis – Novi spomini,  Nejc Drobnič nekdanji član Ansambla Roka Žlindre, Rajko Zidovnik – Bratje iz Oplotnice in Matija Bizjan iz Ansambla Toneta Rusa. Vsi skupaj so dodobra ogreli dlani in glasilke obiskovalcev. Dokaz tega so bili bučni aplavzi in vriski skozi vso prireditev. Nekatere glasbene točke so spremljale tudi stoječe ovacije. Tak primer je zagotovo bil venček mojstrov na harmoniki: Mira Klinca, Braneta Klavžarja, Tonija Sotoška, Zorana Lupinca, Zorana Zorka in Roka Švaba, ki so nastopili s svojimi učenci.

Seveda pa venčkov s tem še zdaleč ni bilo konec: Ni smel manjkati venček Kmetčevih, Slakovih, venček domovinskih, venček Fantov z vseh vetrov, venček uspešnic Modrijanov, venček največjih uspešnic domače glasbe in še bi lahko naštevali, saj je bil to, kot so dejali številni obiskovalci, nepozaben večer polk in valčkov.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lexus
11. 11. 2011 00.17
+9
Se strinjam z Inboxom... Modrijani so trenutno v samem vrhu slovenske glasbe, dvomim, da ima še kdo toliko nastopov kot oni... da ne govorim kako fešto napravjo!
Niko_muzikant
10. 11. 2011 21.02
+8
Res pohvalno . Čestitke Modrijanom in ostalim ansamblom. SVAKA ČAST ! Bravo !
inbox
10. 11. 2011 14.42
+9
mislim, da niso samo fenomen narodno zabavne glasbe pač pa fenomen na slovenski glasbeni sceni, ker jim je dva dni zapored uspelo do zadnjega kotička razprodat dvorano golovec v celju. dvomim, da lahko to lahko uspe še kateremu slovenskemu izvajalcu. BRAVO.
skofnajaci12
10. 11. 2011 14.41
+9
Svaka vam čast! Kapo dol!!! :)