Glasba

VIDEO: Kralji ulice odštevajo

Beograd, 14. 05. 2008 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Alesh Maatko
Komentarji
3

Evrovizijska karavana nadaljuje svojo pot. Hrvaški predstavniki Kraljevi ulice so spregovoril posebej za naš portal.

Beograd se uspešno prebija skozi celodnevne vaje. Da se vznemirjenje nad bližajočim vrhuncem naglo stopnjuje, je bilo mogoče opaziti predvsem pri vajah nekaterih velikih favoritov, še posebej brhke Charlotte Perrelli, nekoč znane kot Nilsson.

Švedska evrovizijska boginja Charlotte Perrelli si želi nove zmage.
Švedska evrovizijska boginja Charlotte Perrelli si želi nove zmage. FOTO: Alesh Maatko

Zdi se, da nekdanja evrovizijska zmagovalka vse skupaj prenaša izjemno sproščeno in profesionalno. Nenazadnje je švedski lepotici v evrovizijskem Jeruzalemu že uspelo zmagati. Ji bo uspelo tudi tokrat?

Beloruski nastop vsebuje veliko raznoraznih rekvizitov. Scenski mojstri so si ozadje ob skladbi Hasta la vista omislili v zlati in modri barvi, ki skupaj delujeta zelo kraljevsko.

Beloruska delegacija je na novinarski konferenci ponujala čokolade s podobo Ruslana.
Beloruska delegacija je na novinarski konferenci ponujala čokolade s podobo Ruslana. FOTO: Alesh Maatko

Kraljevsko pa so se člani beloruske delegacije obnašali tudi na tiskovni konferenci, seveda v smislu radodarnosti, saj je bilo njihovo promocijsko gradivo, ki je vsebovalo majčke, raznovrstne čokolade, bonboniere, reklamne plakate, bloke, kape, zelo "bogato". Ruslan Alehno, ki je v Belorusiji zmagal na izboru Pop Idol, je na novinarski konferenci dejal, da je resnično vesel, da je na evrovizijskem izboru ter da je komaj čakal, da odpotujejo v Beograd.

Islandsko pesem This Is My Life bosta prepevala Regina in Fridrik.
Islandsko pesem This Is My Life bosta prepevala Regina in Fridrik. FOTO: Alesh Maatko

Mnenja o letošnji islandski skladbi so močno deljena. Medtem ko se nekateri nad skladbo This Is My Life na vso moč navdušujejo, pa drugi zavijajo z očmi, češ da gre za nekaj že stokrat slišanega. Nastop skupine Euroband je zelo energičen, preskoki med različnimi posnetki kamere pa so sunkoviti in številni. Vokalno je skladba odpeta brezhibno, za dodatni energični naboj poskrbijo štirje plesalci. Koreograf ni niti trenutka namenil statiki ali dolgočasnosti. Pevca sta oblečena v črno, z drobnimi pink detajli.

Čeprav Turčija na stavnicah ne kotira visoko, se bo verjetno uvrstila v veliki finale.
Čeprav Turčija na stavnicah ne kotira visoko, se bo verjetno uvrstila v veliki finale. FOTO: Alesh Maatko

Turško vajo je zaznamovala izjemno čustveno in doživeto odpeta skladba, ki je medtem že marsikomu zlezla pod kožo. Čeprav je doslej še nismo videli, Turki napovedujejo da bodo dogajanje med skladbo Deli popestrili pirotehnični efekti. V ozadju lahko vidimo nekaj podob, ki smo jih lahko že videli v promocijskem videospotu skupine Mor ve Ötesi.

Rebeki Dremelj na stavnicah še vedno dobro kaže.
Rebeki Dremelj na stavnicah še vedno dobro kaže. FOTO: Alesh Maatko

Sicer pa se je slovenska evrovizijska delegacija odpravila na turistični ogled mesta s splavom, znamenitostjo srbske metropole, Rebeka Dremelj pa je opravila še nekaj intervjujev in nastopov za srbske medije. Že jutri pa čaka našo delegacijo nova, druga vaja, ki bo potekala v popoldanskem času. Zvečer pa naj bi se udeležili družabnega srečanja, ki ga pripravljata hrvaška in makedonska delegacija. Še posebno zanimiv bo sobotni večer, saj se pripravlja Rebekin predstavitveni večer na splavih.

Na stavnicah v samem centru Sava ni večjih sprememb. Rebeka Dremelj je še vedno na visokem šestem mestu, vodilna mesta pa zasedajo Grčija, Rusija in Izrael. Po mnenju oboževalcev naj bi se v veliki finale uvrstila tudi Irska, s svojim razvpitim puranom.


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gašper Blaži? 1
14. 05. 2008 14.26
Finska naj zmaga, ker so barabe
atacarter
14. 05. 2008 14.16
ajde elvire!!!!bosna!
Klemen Tomazic
14. 05. 2008 13.14
Nihče ne zapoje Tega boL+š k Alenka Tk daaa..=)