Glasba

FOTO: Pozor! Zelo zabavno

Ljubljana, 10. 04. 2010 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tea Šentjurc
Komentarji
0

Da gre za tehnično briljantne glasbenike, je znano. Tudi to, da so sodelovali z največjimi imeni v svetu glasbe. A so na ljubljanskem koncertu vseeno mnoge pustili odprtih ust in bolečih nog. Challenge so predvsem in zelo zabavni.

Zasedba Challenge
Zasedba Challenge FOTO: Miro Majcen

Na koncert zasedbe, kot je Challenge, se redko kdo odpravi, ker pozna njihove pesmi ali ker bi pričakoval nekaj povsem novega. Trio, sestavljen iz bobnarke Cindy Blackman, kitaristke Kat Dyson in basista T.M. Stevensa, pritegne ljudi željne tehnično dovršene glasbene izkušnje. In čeprav gre za skupino, ki ji najpogosteje pripisujejo funkovsko-metalski značaj, torej značaj, ki zagotavlja potrebo po vsaj pozibavanju, so razsežnosti zabave, ki jo ponudijo na koncertu za povprečnega obiskovalca nič manj kot šokantne.

Že takoj na začetku je bilo jasno, da se vsega vajeni trio ne bo enostavno sprijaznil s hladno držo tudi sicer zahtevne publike v Kino Šiška. Z domiselnimi motivacijskimi prijemi in nalezljivo dobro voljo T.M. Stevensa so se kmalu iz zgolj poslušalcev v sodelujoče v koncertu prelevili tudi najbolj zadrti ''statiki''. Bariere med nastopajočimi in publiko so skoraj v trenutku padle in razvilo se je približno dveurno druženje in zabavanje z, kot se je izkazalo, izjemno simpatičnimi in hkrati velikega spoštovanja vrednimi glasbeniki.

In čeprav je bila publika deležna prvovrstne in predvsem zelo zabavne glasbene izkušnje, ni bila niti za kanček prikrajšana odličnih solov vseh nastopajočih. Kat Dyson je izjemna kitaristka, ki je sodelovala z megazvezdnikom Princem. Kat slovi po izvrstni tehniki in udarnem zvoku, kar dokazuje tudi seznam pop in rock zvezdnikov, s katerimi je nastopala na svetovnih turnejah: Zucchero, Mick Jagger, Carlos Santana, Natalie Cole, Celine Dion, Ziggy Marley, Patti Labelle, Cindy Lauper in George Clinton in seveda njegovo veličanstvo Prince.

Legendarna bobnarka Cindy Blackman
Legendarna bobnarka Cindy Blackman FOTO: Miro Majcen

T.M. Stevens kot basist s svojo izjemno odrsko pojavnostjo izraža absolutno blaznost in moč. Sodeloval je z Milesom Davisom, igral in snemal z Jamesom Brownom (s katerim je na albumu z imenom No. 1 zapel Living in America), Tino Turner, Stevom Vaiem, Billyjem Joelom, Cindy Lauper in zasedbo The Headhunters, dolgo pa je bil tudi član zasedbe Joea Cockerja.

Cindy Blackman je zaslovela s svojim 15-letnim sodelovanjem z Lennyjem Kravitzom. Z neverjetnim ritmom in divjo vitalnostjo na odru deluje kot vir energije. Po vsem svetu je znana tudi kot džezistka. Nastopala je že z velikani, kot so Sonny Rollins, Pharoah Sanders in Jacky McLean, k sodelovanju pa so jo povabile tudi novejše zvezde, kot sta Joss Stone in Cassandra Wilson.
 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.