Glasba

FOTO: Slovenski metalci navdušujejo v tujini

Ljubljana, 25. 11. 2013 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velenjska skupina Inmate je v Nemčiji občinstvo spravila na noge. Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička, občinstvo pa jih je sprejelo z glasnim navdušenjem. Še posebej sta zažgali skladbi Victorious in aktualni Overcome.

Inmatei so z nastopom dodobra ogreli občinstvo pred prihodom svetovno znane ameriške metal skupine Hatebreed.

"Najbolj v spominu nam bo ostala neverjetna energija in samo vzdušje na koncertu in potem na after partyju. Predvsem pa dogodek, ko je nekdo v 'circle pitu' izgubil zavest in so ga odnesli na zrak. Ko se je zbudil so bile njegove prve besede: 'Hatebreed, Hatebreed, Hatebreed!!!' (smeh). Če pomislim na naš nastop, pa je nekaj najboljšega slišati vzklikanje Inmate in željo po še ob koncu nastopa," nam je zaupal pevec skupine Inmate Rok Miklavžina, kitaristu Alešu Krofliču pa je v spominu najbolj ostala večkratna zahvala pevca Hatebreedov predskupinam: "To je vsekakor lepa gesta. Tudi v zaodrju smo se sproščeno družili s člani skupine in na koncu so se z veseljem pridružili pri skupinski fotografiji," nam je še razkril Aleš.

Skupino Inmate zaznamujejo grobe kitare Aleša Krofliča in Andreja Bezjaka, udarna ritem sekcija basista Žige Rezarja in bobnarja Jureta Grudnika ter močan in karizmatičen vokal Roka Miklavžine.
Skupino Inmate zaznamujejo grobe kitare Aleša Krofliča in Andreja Bezjaka, udarna ritem sekcija basista Žige Rezarja in bobnarja Jureta Grudnika ter močan in karizmatičen vokal Roka Miklavžine. FOTO: Kantine 26

O skupini Inmate se je v zadnjih dneh v tujini precej pisalo. Njihov videospot Overcome so objavili na večjih metal medijih med drugim v Nemčiji, Avstriji, Veliki Britaniji, na Finskem in v Španiji. V Sloveniji bomo skupini lahko doživeli 20. decembra v Velenju, kjer bodo del dobrodelnega koncerta. Na odru kluba eMCe plac jim bodo delali družbo tudi Zmelkoow, Noctiferia in Entheogen.

Člani skupine sicer trenutno snemajo svoj drugi album. Prvi z naslovom Free at last je doma, predvsem pa v tujini, naletel na veliko odličnih odzivov recenzentov. Priznana nemška revija Legacy ga je namreč ocenila s 13/15, avstrijski spletni medij Whiplasher z maksimalno z 10/10, nizozemski Metal exposure pa z 8/10.

Na koncertu je bilo zelo pestro. Poročajo o številnih zvitih gležnjih med občinstvom, preveč razgrete so pošiljali iz dvorane, na nosilih pa odnašali nezavestne.
Na koncertu je bilo zelo pestro. Poročajo o številnih zvitih gležnjih med občinstvom, preveč razgrete so pošiljali iz dvorane, na nosilih pa odnašali nezavestne. FOTO: Kantine 26
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

valhall
26. 11. 2013 19.19
+2
inmate: vaš stil mi ni ravno všeč ampak vseeno le tko naprej v tujini ker v sloneniji vam nebo uspel nič :) novinarji: Na koncertu je bilo zelo pestro. Poročajo o številnih zvitih gležnjih med občinstvom, preveč razgrete so pošiljali iz dvorane, na nosilih pa odnašali nezavestne. ta 2 stavka uporabte ko boste pisali članek od kakšnih Cannibal Corpse ali Six Feet Under. njihovo publiko pa res nosji z nosili ven :)
TheSmartHead
26. 11. 2013 04.25
+5
Bravo pobi, samo tak naprej pa se vidimo kmalu spet na kakem koncertu! :)
mk1991
25. 11. 2013 22.29
+2
Čestitke, lahko bi še pa omenili, da imajo za seboj odličen nastop tudi Last Day Here, ki so v tem tednu prav tako odlično nastopili na Dunaju, kjer so bili pred skupina Papa Roach! :)