Glasba

FOTO in VIDEO: Tony do srca ganil svojo nono

Pulj, 12. 08. 2015 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Teja Pelko
Komentarji
9

Tony Cetinski je 25-letnico kariere proslavil s koncertom v puljski Areni. Glasbeniku je ob jubileju prisluhnila tudi njegova družina, v njegovem glasu pa je s svojima hčerkama užival tudi Goran Breščanski.

Tony se je v svojem dve in pol urnem koncertu skupaj z več kot 7.000-glavo množico 'sprehodil' od svojih skromnih začetkov pa vse do današnjih dni, saj je nastop izkoristil tudi za snemanje videospota za svojo najnovejšo pesem Mjesečar.

Performans je začel s pesmijo Kad bi dao bog, nato pa koncert nadaljeval s skladbami: Krik, Onaj tko te ljubi sretan je, Tvoje Tijelo, Ti si najbolje, Zbog nje, Kad žena zavoli, Opet si pobijedila, Zar malo to je, Tebe ne bih mijenjao, Žena nad ženama , Caruso (to je posvetil svoji noni Mildi in že pokojni babici Mariji), svojo prvo avtorsko pesem Ti (Ti Samo Ti), Plamen ljubavi, Nek ti bude ljubav sva, Nek te zagli netko sretniji, s katero je Hrvaško predstavljal na izboru za pesem Evrovizije leta 1993 in osvojil 15. mesto, Neka te odvede, Od milijun žena, Ja sam zaljubljen, Jednom u životu, Lagala nas mala, ki jo je zapel z Damirjem iz hrvaškega šova X Factor, Čovjek od leda, Morski vuk in Umirem 100 puta dnevno. Na oder se je nato vrnil v pižami - pajacu in napovedal snemanje videospota za svojo najnovejšo pesem Mjesečar, za konec pa v bisu obiskovalcem odpel pesmi Blago onom ko te ima in Zbogom odlazim.

Tony Cetinski je 25-letnico kariere proslavil s koncertom v puljski Areni.
Tony Cetinski je 25-letnico kariere proslavil s koncertom v puljski Areni. FOTO: 24ur.com

Med koncertom so zavrteli tudi kratke videočestitke, v katerih so Tonyju med drugim ob jubileju voščili kolegi: José Carreras, Zdravko Čolić, Dino Merlin, Aki Rahimovski, Oliver Dragojević, Husein Hasanefendić, Radojka Šverko in Gibonni.

Na koncertu je bilo tudi veliko Slovencev, med drugim je svoji hčerki nanj pripeljal tudi Goran Breščanski. "Moram reči, da sem prvič na nekem takem romantičnem koncertu in da mi je bilo res zelo všeč. Lepo smo se imeli. Prvič sem bil tudi v puljski Areni. Bil sem že v rimski. A tu je bilo res super. Tony je eden izmed najboljših pevcev z območja nekdanje Jugoslavije in sem prav vesel, da sem prišel na ta koncert. Nanj so me povabili prijatelji ob tem, ko sem eno od hčerk pripeljal k prijateljici na morje. Mogoče bom zdaj, ko sem to slišal, tudi jaz naredil kakšen ljubezenski komad," nam je povedal Goran, na naše vprašanje, če bi želel sodelovati z njim, pa nam je odvrnil: "Naj se najprej spočije. Danes je res dal vse od sebe, dal je vse srce, tako da ..."

Ujeli smo tudi dve Slovenki, ki sta njegovi veliki oboževalki. "Trenutno sva tu na dopustu, bi la prišli tudi, če ne bi bili. Tony je bomba! 25 let top glasbe. To je to. Super! Arena ima svoj čar. Tudi ozvočenje in scena sta bili fantastični," sta nama dejali dekleti, ki pogosto hodita na njegove koncerte. "Redno in vestno mu slediva," sta nama še zaupali dekleti.

Ena izmed angleško govorečih obiskovalk je na koncert pripeljala svojo hčerko. "Smo na obisku iz ZDA. Tonyja poznam že od 90-ih let prejšnjega stoletja. Po rodu sem namreč Hrvatica. Obožujem ga in želela sem ga pokazati svoji hčerki Katarini, ki se je rodila leta 1998," nam je povedala obiskovalka, ki je očitno navdušenje nad glasbenikom prenesla tudi na hčerko. "Koncert mi je bil zelo všeč," nam je namreč dejala Katarina, ki z mamo doma sicer ves čas posluša hrvaške pesmi.

V njegovem nastopu je uživala več kot 7.000-glava množica.
V njegovem nastopu je uživala več kot 7.000-glava množica. FOTO: 24ur.com

Po koncertu smo med drugim naleteli tudi na njegovo novo, Mildo Cetinski, ki ji je bil vnukov koncert zelo všeč. "Bilo je odlično. Ne vem, kako je zdržal dve uri in pol. Res je neverjeten," nam je povedala Tonyjeva nona, ki o tem, da ji vnuk namerava posvetiti pesem, ni nič vedela. "Zelo sem bila presenečena. Nihče mi ni ničesar rekel. Skrivali so to. Ganilo me je do srca. Strašno," nam je zaupala 88-letna nona, ki je bila poročena s Slovencem in dodala, da bi bila presrečna, če bi se Tony vrnil v Rovinj. "Rekel mi je, da mora priti v Rovinj. Zelo ga obožuje in je navezan nanj," nam je še dejala gospa, ki kljub častitljivi starosti še vedno pogosto pleše.

Koncerta se je udeležila tudi miss Istre Elena Jung. "Koncert je bil resnično prečudovit. Nanj je prišlo veliko ljudi. Vesela sem, da je Tony ravno tu proslavil 25. obletnico kariere," nam je povedala temnolasa lepotica in dodala, da je odraščala ob njegovih stihih, njena njegova najljubša pesem pa je Umirem 100 puta dnevno. V mladosti je imela tudi posterje z njegovo podobo.

Med znanimi obrazi smo na koncertu videli še voditelja Tarika Filipovića z ženo in Damijana Jankovića z Ursulo Gawish.

Govorili smo tudi s parom, ki je na koncert prišel zastonj. Fant je namreč vstopnici zadel v nagradni igri na neki radijski postaji. Tako on kot njegovo dekle sta bila nad videnim in slišanim navdušena. "Koncert je bil odličen. Sem njegova velika oboževalka," nam je dejalo dekle, njen fant pa je dodal: "Bilo je super. On je velik šovman. Je bilo pa tudi zelo romantično. Tonyja sicer poslušam že od majhnih nog. Dela kvalitetno glasbo".

Tony je razgrel že tako razgreto ozračje v Areni.
Tony je razgrel že tako razgreto ozračje v Areni. FOTO: 24ur.com

Nekateri pa so na njegov koncert prišli tudi iz Čakovca iz Međimurja. "Tony je kralj hrvaške estrade. Ni boljšega. Tony je Tony. To je bil najboljši koncert, na katerem sem bil, pa hodim na veliko koncertov. To je bilo res nekaj posebnega. Prava fantazija. Vsa čast Tonyju. Kapo dol. Naj samo nadaljuje tako," nam je povedal njegov oboževalec.

Da se obeta zelo poseben večer nam je dal nekaj ur pred odhodom na oder vedeti že Tony sam. Zvezda večera pri obeležitvi 25. obletnice kariere ni ničesar želela prepustiti naključju, saj se je aktivno vključila tudi v organizacijski del koncerta. "Rad imam vse pod nadzorom. Po 25 letih kariere sem se odločil, da bom delal s svojo glavo in se soočil z nekaterimi težavami, ki niso povezani z glasbo in odrom. Organizacija me zelo zanima. Takšen sem. Rad imam to, a že leta tega nisem počel, saj me je to utrujalo, jaz pa sem se želel posvetiti samo glasbi. Zdaj pa se malo obračam k produkciji in k drugim stvarem, v katere prej nisem bil toliko vključen," nam je povedal Tony. Glasbenik kakšnih večjih težav pri postavitvi odra ni imel, je pa priznal, da jih je malce priganjal čas. A jim je do začetka nastopa uspelo vse urediti. "Izgradnja scene je malo zamujala, saj je zelo zahtevna. Vedno je tisto, kar je najbolj enostavno najbolj zahtevno. Scenografija je morda videti enostavna, a je bila njena postavitev zelo zahtevna," nam je dejal Tony.

Veliko preglavic je glasbeniku delalo tudi sestavljanje repertoarja. "Vedno se bo namreč našel kdo, ki bo rekel: 'Zakaj nisi zapel te pesmi?'. Težko je vse pesmi, ki smo jih peli in ki jih imajo ljudje radi dati na eno mesto, a mislim, da smo zadeli pravo mero vsega," nam je razkril glasbenik, ki pa si pred četrt stoletja ni upal niti pomisliti na to, da bo svoj jubilej kronal s koncertom v puljski Areni (v njej je sicer pred tem nastopil dvakrat, in sicer v sklopu turnej Furia tour in Otkrivanje strasti. "Če bi mi kdo pred 25. leti rekel, da bom doživel današnji večer, mu ne bi verjel. Uresničilo se mi je veliko sanj, kot so sodelovanja z veliki glasbenimi imeni, med njimi s Joséjem Carrerasom, Plácidom Domingom, Montserrato Caballé in Michaelom Boltonom. To so bili moji glasbeni vzori in nisem pričakoval, da se mi bo to zgodilo v življenju. To so nekatere izmed sanj, ki si jih nisem upal sanjati. Kot tudi tega ne, da bo toliko ljudje na območju nekdanje Jugoslavije podpiralo to, kar jaz delam. To je zares velik teritorij in velika vojska oboževalcev, ki me spremlja in prihaja na moje koncerte in ki so mi zelo dragi," nam je povedal Tony.

Tony obožuje Istro, na polotok pa se namerava kmalu tudi preseliti.
Tony obožuje Istro, na polotok pa se namerava kmalu tudi preseliti. FOTO: 24ur.com
Glasbenik je tudi sicer od vsega najbolj ponosen na svoje občinstvo oziroma na ljudi, ki živijo z njegovo glasbo. Zasebno pa na svoja otroka, svojo družino in svoje starše. "To so vseeno neke stvari, ki so najpomembnejše," pravi Tony, ki je s tem, kar je naredil v življenju zelo zadovoljen, saj ne bi ničesar spreminjal. "Na splošno sem zadovoljen s svojim življenjem, ne glede na težave, na katere človek naleti v življenju. Ničesar ne bi spreminjal, saj za vse, kar se je zgodilo, obstaja razlog. Bi pa nekatere stvari zagotovo naredil drugače. A jih ne želim. Nisem tip, ki bi želel spreminjati preteklost," nam je zaupal Tony, ki se je pred letom in pol v tretje poročil, iz prejšnjih razmerij pa ima sina Christiana in hčerko Pio.

25. obletnico kariere je glasbenik takoj po koncertu v nekem puljskem hotelu proslavil tudi s svojimi bližnjimi in prijatelji. A glasbenik ne misli počivati na lovorikah. "Jutri je nov dan. Gremo naprej. Zagotovo bo ta program dobro sprejet v vsej regiji, tako da bo delo za nas in pripravljeni smo nanj. Do konca leta naj bi luč sveta ugledala tudi nova plošča, ki bo naprodaj v paketu z DVD-jem s posnetki z jubilejnega koncerta in dokumentarnim filmom. Nastop v puljski Areni bo predvajala tudi hrvaška nacionalna televizija. Čaka nas zelo veliko dela," se zaveda Tony, ki pa si bo kljub natrpanemu urniku vseeno vzel okoli teden dni časa za dopust. Tega načrtuje v drugi polovici septembra. Preživel ga bo v svoji ljubljeni Istri, kamor se namerava v kratkem s svojo ženo tudi preseliti. "Manjka mi majhna sredina. Veliko bolj mi odgovarja malce bolj umirjen tempo življenja. Starejši, kot sem, bolj me vleče iz Zagreba. Kam točno se bom preselil, še ne vem. Odločam se med Opatijo in Rovinjem. V Rovinju imam starše, tako da verjetno Rovinj, a bomo videli," nam je za konec še dejal Tony.

Pevca je tudi tokrat ves čas spremljala njegova žena Dubravka, za katero je Tony pred časom dejal, da je medicinska sestra, ki ima namesto rdečega križa srce in da ga zdravi z ljubeznijo in svojo dobroto ter da je tako lepa, da pada v nezavest.
Pevca je tudi tokrat ves čas spremljala njegova žena Dubravka, za katero je Tony pred časom dejal, da je medicinska sestra, ki ima namesto rdečega križa srce in da ga zdravi z ljubeznijo in svojo dobroto ter da je tako lepa, da pada v nezavest. FOTO: 24ur.com
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufflon
14. 08. 2015 07.22
+2
Grozno siten in naporen vokal, žal.
mzz66
13. 08. 2015 17.30
+1
Pa kaj ste prtegnjeni na 24 kur. Pa ja še o AC/DC koncertu niste tolk napisali , kot o tem bedaku iz bivše JUGE
vudalino1
13. 08. 2015 16.47
+0
a še kej ženske po štengih puha
Marinanjo
13. 08. 2015 08.41
+5
Tony ...vse info ok....ampak koga koji kur** briga za nekega WANNA BEE famous ala... Goran Breščanski ... spet bildanje imen in želja po pozornosti .....Pungartnkovega Lojza k je bil kna koncertu z kravo Lisko pa nobn ni niti opazu...vročina očutno nekaterim dela svoje...
Cobra007
12. 08. 2015 16.56
-3
Tony - caree!
janezpodre
12. 08. 2015 16.54
+3
Novinarka je naletela tudi na njegovo "novo" /staro mamo/, verjetn je un Cetinski zamenal staro nono za novo nono.
Caterpillar
12. 08. 2015 23.32
bb5a
12. 08. 2015 15.28
+5
Machoman007
12. 08. 2015 14.57
-2