Glasba

Glasba Draga Mlinarca odslej tudi v zbirki albumov

Zagreb, 25. 12. 2011 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na tržišču se je pojavil veliki boks-set Kolekcija slovitega hrvaškega kantavtorja Draga Mlinarca, ki bo prihodnje leto praznoval že svoj 70. rojstni dan. Zbirka prinaša njegovih osem studijskih albumov ter bogato opremljeno knjižico.

Drago Mlinarec je kot kantavtor ustvaril številne nepozabne uspešnice.
Drago Mlinarec je kot kantavtor ustvaril številne nepozabne uspešnice. FOTO: R.V.
Tudi v današnjem času se rad odzove povabilom organizatorjev.
Tudi v današnjem času se rad odzove povabilom organizatorjev. FOTO: R.V.

Retrospektivna diskografska zbirka prinaša gradivo z Mlinarčevih albumov A ti se ne daj, Pjesme s planine, Rođenje, Negdje postoji netko, Sve je u redu, Tako lako, Sabrano in Pomaknuto. Priložena je tudi knjižica, v kateri je avtor svojo glasbeno kariero in življenje predstavil v daljšem tekstu in s številnimi fotografijami.

Drago Mlinarec je hrvaški kantavtor, ki je svojo glasbeno pot začel v skupini Grupa 220, pozneje pa se je odločil za samostojno kariero. Ustvaril je zavidanja vreden glasbeni opus. Prejel je prestižne glasbene nagrade, kot so Vjesnikova nagrada za glasbo Josip Štolcer Slavenski (1987), Stari maček (1998), podelili pa so mu tudi porina za življenjsko delo (2005) za poseben prispevek h hrvaški glasbi.

Mlinarec v zgodnjih 80. letih prejšnjega stoletja. (foto: D. Vovk)
Mlinarec v zgodnjih 80. letih prejšnjega stoletja. (foto: D. Vovk) FOTO:

Boks-set Karijera prinaša presek njegove kariere oziroma njegove najvidnejše albume, ki jih je ustvaril. Skozi njegove pesmi, ki so polne razmišljanj, lahko spremljamo vzpon mladega umetnika, ki se je razvil v vrhunskega glasbenega ustvarjalca. V knjižici je izšel tudi tekst danes že pokojnega hrvaškega glasbenega kritika Dražena Vrdoljaka z naslovom Zelen k'o zelena trava.


 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

72vesna
26. 12. 2011 15.20
Vedno so mi ljubše kasnejše stvaritve glasbenih ustvarjalcev, v sebi nosijo več jedra, več življenske modrosti..zato so tudi lepše! Draga šele spoznavam, ima ganljiva besedila.
julij13
26. 12. 2011 20.57
osebno mislim da so stvaritve na začetku ustvarjalčeve poti najboljše
cukerca
26. 12. 2011 09.48
+2
Aj lajk! Zbirka s knjižico je lepo darilo publiki.
paragraf
26. 12. 2011 09.09
+1
Marsikdo je v tistih časih ravno zaradi njega začel igrati kitaro. Če je kdo na tleh nekdanje skupne države glasbena legenda, potem je to Drago Mlinarec.