Glasba

Helene Blagne praznuje

Ljubljana, 24. 01. 2008 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prva dama slovenske zabavne glasbe se v velikem slogu vrača na sam vrh glasbenega prizorišča.

Helena Blagne se je ob jubileju njene glasbene kariere obkrožila z avtorji, ki so sicer bliže mlajši populaciji, predvsem z željo, da bi njen glasbeni opus vzljubilo še nekoliko mlajše občinstvo, ki se bo tako pridružilo širokemu krogu njenih oboževalcev.

Po triletnem glasbenem premoru je v zadnjih mesecih v krogu izvrstne ekipe nastajal material za novi album, ki bo navdušil najširši krog poslušalcev.
Po triletnem glasbenem premoru je v zadnjih mesecih v krogu izvrstne ekipe nastajal material za novi album, ki bo navdušil najširši krog poslušalcev. FOTO: Franci Virant

Na njenem novem albumu sodeluje Jan Plestenjak, ki je napisal skladbo 'Pijem isto vino', ki je že v decembru zaokrožila po radijskih valovih širom Slovenije. Poleg njega na albumu sodelujejo še Saša Losić ter Matjaž Vlašič, ki sta za Heleno napisala skladbe, ki se bodo pridružile njenim brezčasnim uspešnicam.

Novi album in velika koncertna turneja Helene Blagne tako napovedujeta enega največjih glasbenih projektov letošnjega leta.
Novi album in velika koncertna turneja Helene Blagne tako napovedujeta enega največjih glasbenih projektov letošnjega leta. FOTO: Franci Virant
Novo temperamentno pesem 'Ljubijo se vsi' je napisal Miro Buljan, avtor največjih hrvaških uspešnic, ki je v svoji karieri sodeloval z legendarnimi E.T., Borisom Novkovićem, Severino ter Tošem Proeskim, če naštejemo res samo izbrano peščico.

Poleg novega albuma pa Helena Blagne pripravlja tudi veliko koncertno turnejo, ki bo nekaj čisto posebnega in veličastnega. Ob spremljavi simfoničnega orkestra, štirih tenorjev ter številnih drugih glasbenih gostov, ki so zaznamovali njeno glasbeno pot, se nam obeta resnično 'drugačen' glasbeni dogodek.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tuttifrutimix
12. 04. 2008 11.42
se strinjam aleksis_cat!!!!! bravo helena!!!!
aleksis_cat
08. 04. 2008 22.59
jest pa moram priznati, da je Helena daleč največja carica v slovenski pop glasbi in da z veseljem poslušam njene komade, če bi se kdo od vseh komentatorjev zastopil v glasbo, bi bil drugačnega mnenja....veliko pa je sigurno tudi v nevoščljivosti, želim si da bi Helena še naprej ostala na sceni s tako dobrimi komadi, spoti in nastopi....
Puppy
25. 01. 2008 17.36
za tako damo in divo k se ma ni lih najlepš da ma noge narazen... drgač pa če je to res njen body.. pol svaka ji čast..
misko365@gmail.com
24. 01. 2008 23.56
Pesem dobra, tekst katastrofalna kopija "Ljube se dobri, loši zli" od skupine Magazin. Mislim, da si "prva dama" ne bi smela privoščiti takšnega spodrsljaja.
Bostjan Petek
24. 01. 2008 20.42
Blagnetka!!!!!! K ima taki glas ko kura ki jo scat tišči! ;)
Mr Mojo Risin
24. 01. 2008 16.32
Photoshop. Njene fotke znajo bit prav smešno obdelane. Se spovnem pred kakšnim letom ko so bili njeni plakati na vsakem vogalu v LJ je bla tako zlikana v photoshopu da je zgledala kot narisana. Tista slika je pa čisto v njenem slogu. Ni kaj ženska se zna prodajat. Pa za svoja leta, če jih ima res tistih nekaj in štirideset, ne zgleda pretirano dobro glede na sodobne standarde.
slako
24. 01. 2008 16.24
saj ne morem verjeti. ali je fotomontaža ali dela plastika. ampak izgleda dobro vsaj na sliki
sezutimacek_
24. 01. 2008 15.53
kak mi je to smesno, da se trudi zgledat 20 let mlajsa...tista slika ko ma razkrčene noge je zlo MILF oz to je ze GILF