Glasba

Je Donald Trump znova razjezil Micka in ostale?

New York, 09. 11. 2016 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Ne moreš vedno dobiti, kar želiš." To je slovenski prevod naslova pesmi Rolling Stonesov, ob zvoku katere je Donald Trump po zmagovalnem govoru zapustil oder. Tokrat je ni uporabil prvič. Ko jo je, člani skupine niso bili navdušeni. Kako so se odzvali tokrat?

Donald Trump in Mick Jagger.
Donald Trump in Mick Jagger. FOTO: AP / 24ur.com

"Rolling Stonesi ne podpiramo Donalda Trumpa. Pesem 'You Can't Always Get What You Want’ je uporabil brez našega dovoljenja."

To je tvit 'kotalečih se kamnov' iz julija letos. Takrat se je ravno zaključila konvencija republikanske stranke, na kateri je Donald Trump v kar 76 minut dolgem govoru sprejel nominacijo. V ozadju se je vrtel omenjeni hit iz leta 1969. Številni niso bili navdušeni, med njimi še najmanj Mick Jagger in Keith Richards.

Prevrtimo čas naprej. 9. november 2016 je in Trump je v nasprotju z napovedni javnomnenjskih raziskav zmagal na volitvah za 45. predsednika ZDA. Ob vzklikih podpornikov je stopil na oder, se zahvalil ... in ga zapustil ob zvokih iste pesmi.

"Ne moreš vedno dobiti, kar želiš," se glasi slovenski prevod naslova, za katerega se zdi, da za Donalda Trumpa ne velja. A očitno mu je pesem všeč in tudi Mick Jagger se je – sodeč po njegovi tokratni objavi na Twitterju – sprijaznil s tem. "Morda me bodo prosili, da jo zapojem na inavguraciji. Ha!" je zapisal v sarkastičnem tonu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

I G N O R A N T
09. 11. 2016 11.38
-2
Toti je vun iz mode