Glasba

Maja Slatinšek potuje na Irsko

Ljubljana, 08. 02. 2008 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Alesh Maatko
Komentarji
5

Maja Slatinšek, ki je bila pred nekaj tedni sprejeta na romunski evrovizijski izbor, na njem ne bo nastopila, ker kot edina Slovenka potuje na irski eurosong.

Bo Maji Slatinšek številka 3 naklonjena?
Bo Maji Slatinšek številka 3 naklonjena? FOTO: osebni arhiv

Maja Slatinšek je tako prva Slovenka, ki je bila v enem letu, z eno pesmijo, sprejeta na dva evrovizijska izbora. Ker njena pesem Zdaj ni bila sprejeta na Emo 08, se je Maja odločila, da srečo poišče v tujini. Angleško različico pesmi je poslala na javni razpis v Romunijo in na Irsko. Toda glej ga zlomka, sprejeta je bila na oba izbora.

Maja Slatinšek bo 23. februarja na Irskem tekmovala med šestimi finalisti. Izbor bo potekal v dvorani Limerick University Hall. Tako kot v Sloveniji bo tudi tam glasovanje potekalo preko telefonov, z eno samo pomembno razliko, namreč irsko glasovanje je sestavljeno tako, da se lahko z enega telefona odda le en glas.

Ker pa se tu zgodba nekoliko zaplete, smo Majo Slatinšek vprašali, zakaj Irska in ne Romunija? "Ko mi je Žiga Pirnat povedal, da je skladba 'Time To Rise' sprejeta na irski izbor in to med šest finalistov in da, če želim nastopiti na Irskem, moram od romunskega izbora odstopiti, sva oba vedela kaj bova storila. Edino vprašanje je bilo, kako bova to storila. Namreč z osebjem romunske televizije smo imeli zelo prijetne stike in prišli do lepega ''odnosa'' in osebnega kontakta, tako da se pravzaprav ni bilo lahko odločiti kot je slišati. Piko na i pa je dala država Irska, saj je od nekdaj to moja ljubljena dežela, katere glasbo, kulturo in značilnosti od nekdaj obožujem. Komaj čakam trenutek, da stopim na oder in zapojem na Irskem," je za 24ur.com dejala Maja Slatinšek.

Maja Slatinšek, Anžej Dežan in Jana Žnidar - Atene 2006
Maja Slatinšek, Anžej Dežan in Jana Žnidar - Atene 2006 FOTO: Alesh Maatko
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jansonic
08. 02. 2008 14.41
Bravo, Maja in veliko sreče na Irskem! Miša Molk in tisti pajaci iz Emine "strokovne" komisije naj se pa malo zamislijo nad sabo. Lahko jih je globoko sram, da Maje niso spustili na Emo.
krainburger
08. 02. 2008 12.41
ja, škoda da ji ni uspelo na albanskem izboru za evrosong!
Mateja Praznik 1
08. 02. 2008 12.07
Forrest Gump - točno tako. Če zmaga na irskem predizboru za Eurosong, bo zastopala Irsko na Eurosongu.
Forrest Gump
08. 02. 2008 11.59
ne razumem tega najbolj... a če Maja zmaga, potem gre v Beograd kot zastopnica Irske ???
aabc@email.si
08. 02. 2008 11.50
No pa se je našel en festival z normalnim glasovanjem. Upam, da bomo kdaj lahko gledal tega namesto Evrovizije.