Glasba

AVDIO: Mama Manka v ritmu funka

Novo mesto, 07. 09. 2010 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Album Mama Manka v ritmu funka, ki ga je po petih letih skupnega muziciranja izdala zasedba Mama Manka in Rock Otočec fantje, vsebuje devet avtorskih pesmi in dve predelavi slovenskih ljudskih pesmi.

V bendu Manka in Rock Otočec fantje, ki zdaj predstavljajo singel Mama Manka v ritmu funka, so svoje moči združili priznani glasbeniki.
V bendu Manka in Rock Otočec fantje, ki zdaj predstavljajo singel Mama Manka v ritmu funka, so svoje moči združili priznani glasbeniki. FOTO: R.V.
Mama zna s svojo famozno pojavo, iskrivim humorjem, energičnostjo in zavidljivim vokalom narediti odlično vzdušje.
Mama zna s svojo famozno pojavo, iskrivim humorjem, energičnostjo in zavidljivim vokalom narediti odlično vzdušje. FOTO: R.V.

Večji del albuma je bil posnet v glasbenem studiu Underground v Šentjerneju, kjer je delo prevzel tonski mojster, mešalec zvoka in producent Uroš Bon. Pri slednji nalogi se mu je pridružil tudi Miro Tomšič, za mastering je poskrbel Martin Žvelc.

Zasedbo, ki se je skozi leta sicer spreminjala, sestavljajo Mama Manka, bobnar Miro Tomšič (pevec nekdanje zasedbe Dom za sanje in profesor na oddelku za tolkala v Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu), basist Andrej Zupančič (igral je pri zasedbi Dan D, sedaj pa je aktiven pri skupini Soddiha), kitarist Jure Dolinar (umetniški vodja festivala Jazzinty), pevka Anja Hrastovšek (vokalistka pri zasedbah Discoballs, Strizzy, Soul jazz in jaz), raper Uroš Bučar Ujc in klaviaturist Mladen Cetina.

Poleg zgoraj naštetih stalnih članov lahko na prvencu slišimo tudi nekaj priznanih imen slovenske glasbene scene, kot so Tokac, Erik Marenče, Črt Remic, Jaka Kopač, Marko Boh, Simona Lešnjak in Benjamin Prešeren.

Mama Manka in Rock Otočec fantje so koncertno sezono zaključili na največjem in najbolj blatnem slovenskem festivalu Rock Otočec.
Mama Manka in Rock Otočec fantje so koncertno sezono zaključili na največjem in najbolj blatnem slovenskem festivalu Rock Otočec. FOTO: R.V.

Po sproščujočem poletju so fantje, dekle in Mati polni delovnega elana, saj se že vneto pripravljajo na promocijsko turnejo, ki jih čaka konec jeseni.
 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malinom
08. 09. 2010 10.11
Tip je za umret zabaven in duhovit pa še fleten po vrhu. Tud zad za odrom te spravi do solz, da pol komaj poješ. Ob vsej tej žalosti od politike do davkarije in afer so taki ljudje pravi balzam za narod. Zgodovinsko dokazano dejstvo. Pa najbrž ne bo dobu reda zaslug za narod...
chiefjanez
07. 09. 2010 23.37
Red Hot Chili Manka :D :D
Maček2
07. 09. 2010 14.05
grdavs
07. 09. 2010 12.25
"Mama Manka " je edini slovenski humorist, ki je vreden ogleda in poslušanja.
trinkaz
07. 09. 2010 11.18
hahaha, ja sam res...
paragraf
07. 09. 2010 11.02
In najboljša je, ko na nastopih glasbenikom reče: prosim za detonacijo...
trinkaz
07. 09. 2010 10.45
:))))) Mama Manka je legenda!!!!!!!