Glasba

Mary Rose, kaj pa tujina?

Ljubljana, 10. 04. 2008 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mary Rose že od nekdaj stavijo na kvalitetno glasbo. Čeprav se niso nikoli obremenjevali s 'tujino', se jim zadnje čase ta vendarle ponuja.

Mary Rose so ena izmed najbolj kakovostnih slovenskih skupin.
Mary Rose so ena izmed najbolj kakovostnih slovenskih skupin. FOTO:

Mary Rose so nekaj svojih pesmi, tudi z zadnjega albuma Feniks, postavili na splet. Do tu nič novega, saj to počne večina glasbenikov. Fante pa je pred časom ravno na spletu opazil legendarni producent Beau Hill in jim ponudil sodelovanje. Postojnčani so tako skladbo Sam priredili in jo posneli v angleščini. Angleška verzija nosi naslov All alone in je nekoliko čistejša, bistveno bolj udarna in dinamična ter ima precej bolj izpostavljene poudarke, kot tudi celotno orkestracijo, pri kateri se sliši, za kako dober in kompleksen bend gre. Na nek način je Hill s svojim prefinjenim nastopom naredil novo skladbo. Beau Hill pa je na samem vrhu svetovne glasbene scene, saj je delal z izvajalci kot so Alice Cooper, Kix, Winger, Streets, Warrant, Europe, Ratt, Gary Moore, Twisted Sister, Fiona, Stevie Nicks, Steve Stevens, Bad Brains, Chaka Kahn, Crown Of Thorns, Roxx Gang in s trenutno zelo perspektivnimi mladeniči, ki nosijo ime Rock'n'roll soldiers.

Kitarist Eki Alilovski je ekskluzivno za 24ur povedal: „Res obstaja možnost, da bomo pod produkcijsko taktirko Beaua Hilla naslednjo ploščo posneli v Ameriki. Absolutno pa se ne obremenjujemo s tujino … Sicer pa, če bo kakšna dobra ponudba za koncerte, zakaj pa ne?

19. aprila se bodo Postojnčani predstavili svojemu domačemu občinstvu. V klubu glasbe Jazzy v Postojni, bodo s pevcem Johnom Lawtonom (ex. Uriah Heep) naredili pravi rockerski žur. Za pevca, ki sicer živi v Londonu je to že peti koncert s prijatelji Mary Rose.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikolitiho
11. 04. 2008 15.39
Rock on, Mary Rose! Na štuku so zažigali prejšn mesec. Poleg Pomaranče my favourite!
OsterVox
11. 04. 2008 09.30
Mary Rose Rocks
Andrej Penko
10. 04. 2008 10.35
Končno!!!!!!!!!! Upam da bodo ponovno izdali rocks off :D Najboljši Slovenski bend daleč naokoli!