Glasba

Album za zdaj še nima imena

Los Angeles, 02. 07. 2011 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Priljubljena ameriška glasbena zasedba No Doubt na čelu s pevko Gwen Stefani je že v celoti posnela gradivo za svoj nov studijski album. Nanj smo čakali kar deset let.

Skupina je na glasbeni sceni že četrt stoletja.
Skupina je na glasbeni sceni že četrt stoletja. FOTO: Reuters
Gwen Stefani je posnela tudi dva solistična albuma.
Gwen Stefani je posnela tudi dva solistična albuma. FOTO: Reuters

Bend No Doubt, ki letos praznuje 25-letnico obstoja, je svoj novi album, ki za zdaj še nima imena, začel snovati že pred tremi leti. K sodelovanju so povabili slovitega producenta Marka Spika Stenta, ki je v preteklosti že sodeloval z Madonno in nekaterimi drugimi glasbenimi zvezdniki. Gwen Stefani in njeni trije kolegi iz benda so gradivo posneli kar v Stentovem zasebnem studiu v Santa Monici.

Kot kaže, bodo na album, ki je nastal pod močnimi vplivi ska in reagge glasbe, zagotovo uvrstili nove skladbe One More Summer, Gravity, Settle Down, Easy in Dreaming the Same Dream. Po doslej znanih podatkih naj bi plošča na police prodajaln prispela v jesenskem času.

Skupina, v kateri delujejo pevka Gwen Stefani, kitarist in klaviaturist Tom Dumont, basist in klaviaturist Tony Kanal ter bobnar Adrian Young, je svojo zadnjo ploščo Rock Steady objavila leta 2001. Stefani pa zadnje desetletje ni počivala, temveč je zaplula v solistične vode. Leta 2004 je izdala album Love. Angel. Music. Baby, dve leti pozneje pa še The Sweet Escape.

No Doubt so po vsem svetu zasloveli z uspešnico Don't Speak.
No Doubt so po vsem svetu zasloveli z uspešnico Don't Speak. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gajona
04. 07. 2011 10.52
Wiiiiiiiiiiiii, kupm takoj!!!!!
brunette18
02. 07. 2011 15.53
jeej komaj čakam... no doubt so bili odlični pa tudi Gwen ko je potem začela solo kariero sam žal že dolgo ni bilo nič slišati od katerega koli... tako da skrajni čas :)
Tfly
02. 07. 2011 13.45
to bo dobr album tk k usi do zdj :)))