Glasba

Nova legija za praznični čas

Ljubljana, 05. 12. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V skupini Nova legija so za popestritev prihajajočih se praznikov že pripravili prav posebno pesem Praznični čas, ki bo v številnih domovih pričarala prijetno čarobno vzdušje.

Nova legija
Nova legija FOTO: osebni arhiv
Kot pravijo člani skupine Nova legija, je december prepleten s številnimi nastopi. "Ravno zaradi tega smo razmišljali o tem, da bi tudi sami posneli pesem o decembrskih radostih in letos se je to končno zgodilo. Vodja skupine Janez Zorjan nas je ob koncu poletja presenetil in predstavil pesem, ki govori o Miklavžu, Božičku, dedku Mrazu, dobroti, družinskih radostih in za zaključek še voščilo za novo leto," so povedali preostali člani skupine Nova legija, ki so za novo pravljično pesem Praznični čas pred dnevi že posneli videospot, za katerega so se zelo potrudili.

Snemanje spota pri družinskih prijateljih ...
Snemanje spota pri družinskih prijateljih ... FOTO: osebni arhiv
Pevka Nove legije Andreja Pinotič v svečani obleki priznane modne oblikovalke Sanje Veličkovič. Pričesko ji je uredil kar njen osebni frizer David, naličila pa jo je vizažistka Ana Bubanović.
Pevka Nove legije Andreja Pinotič v svečani obleki priznane modne oblikovalke Sanje Veličkovič. Pričesko ji je uredil kar njen osebni frizer David, naličila pa jo je vizažistka Ana Bubanović. FOTO: osebni arhiv

In kako je potekalo snemanje? "Skupaj smo sodelovali pri izdelavi scenarija in se odločili, da se spot snema na treh lokacijah. Najprej smo se odpravili v Radence, kjer smo v hotelu uprizorili svečano večerjo in nastop ob klavirju. Drugo prizorišče je bilo v Lendavskih Goricah, kjer so nas gostili družinski prijatelji – v domačem ambientu, ob kaminu, okrašeni smrekici in pecivu. Za tretjo lokacijo pa smo imeli v mislih prizore na snegu in tukaj je nastal majhen problem ter prav zanimiva zgodba," so bili zgovorni člani. In takoj dodali: "S celo goro sendvičev, narejenim načrtom in navigacijo smo se odpravili proti ledeniku Mölltaler. Izletniško razpoloženi smo se odpeljali mimo Gradca, Dunaja in veselo naprej. Ko smo čez kakšno uro dobili občutek, da nismo na pravi poti in da smo najbrž zgrešili odsek za našo končno destinacijo, ter da se približujemo Salzburgu in nemški meji, nas je zgrabila panika! Ob avtocesti ustavimo na počivališču, neuspešno poskušamo določiti glavnega krivca za napako ... Ko se zavemo, da nas bo – poleg odvečnih kilometrov – vse skupaj stalo še precej časa, začnemo iskati rešitev. Z željo, da čim bolje izkoristimo lep, sončen dan za snemanje na snegu, je padla odločitev, da nadaljujemo pot do najbližjega delujočega smučišča. In to je bil Kaprun! Preostanek časa smo izkoristili maksimalno in kljub temu, da smo Avstrijo skoraj prevozili po dolgem in po čez, smo se domov vrnili pozno zvečer, na snegu pa smo naredili enkratne posnetke, ki jih boste lahko kmalu videli v našem spotu."

Zimske radosti Nove legije
Zimske radosti Nove legije FOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

djeki66
10. 03. 2010 18.28
djeki66
10. 03. 2010 18.27
djeki66
28. 12. 2009 11.53
bravo nova legija, spet ena lepa od vas...kdaj pa novi cd?
Mili Korpar
08. 12. 2009 21.23
Lepoooooo, fantje pa so ful luštni, pa pesem je lepa!
galiot
05. 12. 2009 15.07
Je zelo lepa pesem in končno nekaj novega,upam da se bo vrtela na radijskih postajah...
Katarina Ostran
05. 12. 2009 11.29
Njihova mi je daleč najboljša skladba Blondina. To ni slavo ampak mi ni nič posebnega.
VzemiAliPusti
05. 12. 2009 10.41
Luštna pesem, ne pa 1000 x predelane božične pesemi ...
zeleznicar1
05. 12. 2009 09.05
Ja Ptujčanka prelepa !! Dela v Peku !
Sweet_Cocaine
05. 12. 2009 08.28
Ko je moga zamisliti lani, da će božić slavit partizani. Ko je reka j3bo li ga ćaća, da se "nova" legija ne vraća.
GreenOasis
05. 12. 2009 08.07
Dobri so tudi ko spremljajo Wernerja. Drugače pa je pevka iz Ptuja!
Franc Hribar 1
05. 12. 2009 08.05
no, po dolgem času nekaj unikatnega, da ne bomo poslušali samo bolj ali manj posrečeno izvedene prevode večno lepih božičnih pesmi.