Glasba

Po zaroki še prvi album

Ljubljana, 12. 12. 2014 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za pevko Nežo Bračun - Nessy je res zelo lepo leto. Po tem, ko jo je za roko zaprosil njen fant Damjan Pančur, je na rojstni dan dobila še najlepše možno darilo – svoj prvi album.

Neža prstan nosi vsako sekundo v dnevu.
Neža prstan nosi vsako sekundo v dnevu. FOTO: Karin Božič

Pevka Neža Bračun - Nessy živi za glasbo in od nje. Pravi, da je to nekaj najlepšega, kar lahko počne v svojem življenju, čeprav so včasih zasluženi evri kar trd kruhek. Poleg uspešne solo kariere (njene skladbe so vedno med 100 najbolj predvajanimi slovenskimi skladbami) je posnela spremljevalne vokale za vsaj 100 skladb, med drugim tudi za znane slovenske estradnike kot so Helena Blagne, Irena Vrčkovnik in Saša Lendero.

Pevka si v naslednjem letu želi še več nastopov.
Pevka si v naslednjem letu želi še več nastopov. FOTO: Karin Božič

Na rojstni dan pa se ji je uresničila še želja po izdaji prvega albuma. Na plošči z naslovom Seznam želja je 10 izbranih skladb. Vse so odigrane z živimi instrumenti z izbrano ekipo, za njeno produkcijo pa je poskrbel Damjan Pančur, ki je pevko nedavno presenetil tudi z zaprosilom za roko. "Zaroka je potekala na res najbolj preprost možen način, doma, skratka brez dodatnega blišča. Okoli naju je sijala čista ljubezen. (smeh) Šel je na kolena in me zasnubil. Moj odgovor je bil seveda: 'Da'. Prstana sem bila izjemno vesela, saj o tem sanja vsaka ženska. Midva sva si pisana na kožo. Prečudovit prstanček tako v znak najine ljubezni nosim čisto vsako sekundo v dnevu," nam je povedala Neža in dodala, da bosta ljubezen kmalu kronala tudi s poroko. "Kje in kdaj bo ta potekala pa naj ostane zaenkrat še skrivnost," pravi pevka.

In zakaj se je odločila album izdati ravno na svoj rojstni dan? "Za to sem se odločila, ker smo ploščo zaključevali ravno v tem obdobju in datum, ki mi veliko pomeni je ravno moj rojstni dan. Tako, da sem se odločila, da bo tudi plošča izšla na ta čarobni december, saj je tudi lepo darilo za obdarovanje bližnjih," nam je povedala Neža. Rojstni dan bo praznovala v nedeljo skupaj z njenim dragim, saj imata rojstna dneva samo dva dni narazen. "Praznovanje bo doma v krogu družine in bližnjih prijateljev. Vsako leto pripravim slastno pečenko in domačo sadno torto. Tega dogodka se zelo veselim, saj uživam ob pripravljanju hrane in okraševanju moje nove kuhinje," nam je dejala Neža.

Pevka si je za rosjtni dan podarila album.
Pevka si je za rosjtni dan podarila album. FOTO: Karin Božič

Ker nam je pevka nedavno zaupala, da se bo lotila prečiščevalne diete, smo jo povprašali tudi, kako ji je šla. Povedala nam je, da zelo dobro. "Svoje telo sem nahranila z živili, ki dejansko nekaj dajo telesu - so dobra za moja jetra in posledično kožo. Tudi nekaj kilogramov je šlo dol, vendar je potrebno kuro brez živalskih beljakovin in škroba ponoviti kar nekajkrat v letu, saj se tudi velikokrat pregrešimo z dobrotami," pravi pevka, ki si bo letošnje leto zapomnila po izdaji albuma, po uspešnem delovanju podjetja, ki ga ima z Damjanom, glasbeno produkcijo, uspešnostjo njune glasbene šole, v kateri poučuje pop petje, sodelovanju na Melodijah morja in sonca kot spremljevalna vokalistka v vrhunski zasedbi, s katerim smo spremljali vse nastopajoče in spremljevalnemu vokalu za novo božično skladbo, ki so jo naredili za Heleno Blagne.

Takoj na začetku januarja pa pevko čaka snemanje videospota za njen novi singel – duet, ki se nahaja na njeni novi plošči. "Pričakujem in delam na tem, da bo moja glasba prišla do čim več ljudi in bom imela na račun tega tudi kakšen nastop več. Skratka želja je veliko, a če malo povzamem, si želim srečnega zakona in to, da se bom še naprej lahko profesionalno ukvarjala z glasbo," nam je načrte za prihodnost razkrila Neža.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bb5a
13. 12. 2014 10.12
+5
Ta njen zaročenec si zih misl: če morm jst trpet k poje , bodo pa še vsi ostali in evo albuma...
Dakota 100
12. 12. 2014 19.13
+4
Če vi tako pravite potem bo že držalo.