Glasba

Predstavili bodo slogovno pestre avtorske pesmi

Novo mesto, 06. 05. 2011 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dolenjska skupina Efekt se je po več kot desetih letih delovanja odločila posneti album z avtorskimi skladbami. Te bodo v našem prostoru predstavljale stilsko novost.

Novomeški glasbeniki snujejo nove pesmi. (foto: arhiv skupine)
Novomeški glasbeniki snujejo nove pesmi. (foto: arhiv skupine) FOTO:

Stalnima članoma, kitaristu in pevcu Slavku Medletu ter klaviaturistu, basistu in pevcu Matiji Slaku, ki se poznata že iz rosno mladih let in sta skupaj igrala že pri novomeški skupini Metro, se je pred dvema letoma pridružil harmonikar Ervin Struna.

Repertoar skupine obsega kakovostno plesno pop glasbo in narodnozabavno glasbo, velik poudarek pa dajejo tudi dalmatinski glasbi. Po več kot desetih letih igranja je v skupini dozorela želja po lastnih, avtorskih skladbah. Kot pravijo, bodo te slogovno izjemno pestre in bogate, saj jih nameravajo posneti s številnimi glasbenimi gosti. Obljubljajo, da bo njihova avtorska glasba pritegnila širok krog poslušalcev, saj bo poslušljiva, obenem pa bo v našem prostoru predstavljala stilsko novost.

Skupino Efekt sestavljajo Matija Slak, Slavko Medle in Ervin Struna. (foto: arhiv skupine)
Skupino Efekt sestavljajo Matija Slak, Slavko Medle in Ervin Struna. (foto: arhiv skupine) FOTO:

Slavko Medle je doslej v glavnem deloval v pop glasbi, Matija Slak je kot profesor na glasbeni šoli Marjana Kozine klasično izobražen, Ervin Struna pa je najbolj doma v narodnozabavni glasbi. Kot pravijo, se med seboj zelo dobro razumejo in ujamemo. Prav zaradi dobrega vzdušja v skupini lahko premagujejo tudi večje napore, kot so nastopi tudi po več dni zapored.
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Xxdproxx
07. 05. 2011 06.19
-1
špilajo na midije, narodna je pa tako tako, vokalno pa niso nevemkaj...
MrAxi69
06. 05. 2011 18.06
-1
najlepsisir
06. 05. 2011 17.29