Glasba

Prelomni trenutki skupine Ultra

Ljubljana, 03. 11. 2010 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
R.V./U.F.
Komentarji
5

Skupina Ultra, ki je pred leti tik pred izidom albuma poniknila, zdaj znova deluje s polno paro. Ob podpisu nove pogodbe se bo glasbena skupina predstavila na treh akustičnih koncertih.

Skupina Ultra je znova v polnem zagonu.
Skupina Ultra je znova v polnem zagonu. FOTO: Marko Ocepek

Zasedba Ultra, ki deluje v postavi Marjeta Hvala (vokal), Tomaž Slapšak in Jernej Janežič (kitara), Maurizio Labina (bas) in Nastja Vovk (bobni), je pred dnevi podpisala pogodbo o sodelovanju z Glasbeno in prireditveno agencijo GIG. Zdaj jih najdemo pod isto streho z nekaterim našimi znanimi glasbenimi imeni, kot so Dalaj Eegol (ex Ali En), LeeLooJamais, Orlek, Avtomobili, Elevators, Mama Manka in Rock Otočec fantje, The Drinkers, Feedback, Sausages, Billysi in še nekateri drugi. Ob tem prelomnem trenutku bo skupina Ultra do konca letošnjega leta v Ljubljani, Mariboru in Postojni priredila tri posebne akustične koncerte.

Zgodba skupine Ultra se začne konec leta 2001 s prvim vidnejšim singlom Prebudi se, ki ga je pospremil tudi videospot. Z njim so bili dva meseca uvrščeni med prve tri izdelke na lestvici takratnih Videospotnic. Fantje in dekle so bili že tik pred izdajo albuma, vendar je med njimi prišlo do nesoglasij, zato so se razšli. Ideja Ultre je na tej točki poniknila, a ni nikoli usahnila. Ustanovnemu članu Tomažu Slapšaku želja po ustvarjanju in glasbi ni dala miru, zato je leta 2004 začel ponovno zbirati ekipo, kar mu je po vnetem in vztrajnem iskanju tudi uspelo.

 

V zasedbi, ki se je ustalila, delujeta tudi dve glasbenici.
V zasedbi, ki se je ustalila, delujeta tudi dve glasbenici. FOTO: Marko Ocepek


 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luna30
16. 10. 2011 16.35
trinkaz
03. 11. 2010 22.34
meni so pa všeč... kakšne projekte imaš pa ti? no ja, vidva?
pisanasreca
03. 11. 2010 16.40
zgrešeni projekt?so oni projekt?
paragraf
03. 11. 2010 12.34
še nikoli niso bili v ospredju. se mi zdi, da je to zgrešeni projekt.
Llama Song
03. 11. 2010 10.41
+1
GO jimmy WOHO! :D