Glasba

Prvenec Lovra Ravbarja

Ljubljana, 12. 09. 2008 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dobitnik nagrade jazzon ter ustanovni član skupin Leeloojamais in The Fool Cool Orcehstra Lovro Ravbar je tik pred izidom džezovskega prvenca.

Lovro izdaja džezovski prvenec Rush Hour.
Lovro izdaja džezovski prvenec Rush Hour. FOTO: Jaka Vinšek

Lovro Ravbar je saksofonist, ki pozna več glasbenih stilov. Po klasični izobrazbi saksofona na srednji glasbeni in baletni šoli je študiral v Rotterdamu, diplomiral in leta 2005 tam opravil tudi podiplomski študij džeza. V šestih letih na Nizozemskem se je seznanil z različnimi slogi in situacijami v glasbenem svetu ter igral z najrazličnejšimi vrhunskimi glasbeniki.

Sedaj v Sloveniji poleg igranja tudi poučuje, komponira in producira. Lovro je dobitnik nagrade jazzon 2004 (najboljša džezovska kompozicija), je ustanovni član skupin Leeloojamais in The Fool Cool Orchestra. Med drugim je dejaven v producentskem timu Club&Vehicle productions, sodeluje pa tudi pri Juicy Jucie, v Big Bandu RTVS, Big bandu SV ... Veliko koncertira tako v Sloveniji kot v tujini, ta čas pa je posvečen predvsem izidu njegovega džezovskega prvenca RUSH HOUR. Promocija albuma bo 17. septembra ob 21. uri v ljubljanski Svetovni kavarni Sputnik.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bnika33_LLJ
06. 12. 2008 21.52
yo yo se vidma
isalambero
12. 09. 2008 21.14
Čestitke! Komaj čakam, da slišim Rush hour; Veselim se srede!
etano
12. 09. 2008 11.29
Lovro, če to bereš, čestitam za tako pomemben prodor na našo in tujo sceno! Dolgo si si prizadeval in s svojim talentom zelo daleč prišel. V Artičah smo lahko ponosni, da imamo dva tako uspešna glasbenika kot sta vidva z Nuško. Priporočam, da jo malo pokličeš in ji skomponiraš kakšno funky muziko, ker je malo prevec zabredla v komercialo. S svojim glasom bi lahko naredila še veliko več kot dela zdaj. Z jazzom v jadrih naprej! :) soseda