Glasba

Rock'n'roll se je vrnil v Slovenijo

Ljubljana, 22. 04. 2011 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.Š./M.M./S.A.
Komentarji
7

Franci Zabukovec - Zabukowski je predstavil svoj prvi samostojni projekt in tako uresničil dolgoletne sanje. Izvrsten kitarist je k sodelovanju povabil izjemne slovenske glasbenike in nastala sta super band in super plošča. Ekipa, ki 'trga gate'!

Ekipa, ki je sodelovala pri projektu pred nastopom.
Ekipa, ki je sodelovala pri projektu pred nastopom. FOTO: Miro Majcen
Anja in Klinči sta zajadrala nazaj v čas dobrega starega rocka
Anja in Klinči sta zajadrala nazaj v čas dobrega starega rocka FOTO: Miro Majcen
Polno še pred začetkom!

Zabukowski je predstavitev svoje plošče pripravil v enem od ljubljanskih lokalov, ki je znan tudi po tem, da podpira tovrstne projekte. Novinarji, ki smo prišli že takoj na začetku in ki smo navajeni, da moramo za začetek dogajanja počakati vsaj kakšno uro, smo bili presenečeni, saj je bil lokal že ob 20. uri nabito poln.
V vsakem kotičku se je skrival kakšen glasbenik, od starejše garde pa vse do mladih upov oziroma bolje rečeno 'talentov'.

Franciju je 'fajn'

Z Zabukowskim so se v studiu potili še Sergej Škofljanec, Roman Ratej, Cveto Polak, Omar Naber, Samuel Lucas, Miha Groše, Vojo Djuran, Jaka Lipar, Dean Vivod, Gorazd Vidic, Aleš Klinar, Matija Oražem, Robert Sršen in Aleš Štefančič. Vse skupaj je potekalo pod producentsko taktirko 'miks mojstra' Draga Popoviča.

Francija smo takoj na začetku pocukali za rokav in ga prosili za nekaj izjav. Priznal nam je, da je navdušen nad obiskom svojih kolegov in prijateljev. Z nasmeškom na ustih je povedal, da je končno uresničil dolgoletne sanje in da mu je resnično toplo pri srcu.

Ker pa Franci ni 'kar tako', je svojim povabljencem pripravil tudi mini (energetsko kar 'maksi') koncert. Na odru so se mu pridružili glavni 'sodelavci' projekta K-metal in suvereno zaigrali nekaj skladb.

Rock'n'roll se vrača!

Didi in Vojo sta komaj čakala na rock'n'roll!
Didi in Vojo sta komaj čakala na rock'n'roll! FOTO: Miro Majcen

Med občinstvom je završalo, ljudje so plesali, ploskali, uživali.
Francijevi kolegi so ga ponosno trepljali po rami, on pa se je v svojem slogu prijazno pogovarjal z vsakim, ki je želel kaj več izvedeti o tem izjemnem projektu, ki vrača slovensko glasbeno sceno v zlato obdobje pristnega rocka … Takrat ko so bili koncerti v živo na vrhuncu – v zlato obdobje 90. let, ko je Slovenija še utripala v ritmu dobre glasbe in rock'n'rolla … V obdobje, ko so tudi mediji glasbi posvečali veliko več prostora in se ukvarjali predvsem s tem, kako in kaj kdo igra, ne pa s kom in kdaj kdo spi!

 

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NiiCk
13. 06. 2011 12.49
Bravo Franci, res si CAR!! Ta Aleks Volasko, pa se vsepovosd sili zravn. :) :)
gaspi007
23. 04. 2011 21.07
take bende in albume potrebuje slovenski rock....vsaka jim čast....
Diabolick
22. 04. 2011 21.23
Ne poslušam veliko takega rocka vendar niso slabi.
tr00per
22. 04. 2011 17.02
naslovnez, kar molči, ker te ni bilo tam (predvidevam po izjavi). Odličen koncert, dober zvok, prava energija... če pa hočeš maškare gledat, pa pojdi na vaško veselico, ker tole je bil pravi Rn'R
MrAxi69
22. 04. 2011 11.43
D best :) Veliko duše v glasbi... :) woow!
naslovnez
22. 04. 2011 11.18
+1
Na kozlanje mi gre. To ni rocknroll ampak so stare maškare.