Glasba

Rojstna hiša Johnnyja Casha bo postala muzej

Dyess, 01. 05. 2011 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rojstno hišo pokojnega country zvezdnika Johnnyja Casha, ki je v kraju Dyess v Arkansasu, so že preuredili, kmalu pa bodo v njej odprli tudi muzej.

Legendarni folk pevec in kantavtor Johnny Cash je umrl star 71 let.
Legendarni folk pevec in kantavtor Johnny Cash je umrl star 71 let. FOTO: Reuters

Na Državni univerzi v Arkansasu, ki je kupila glasbenikovo rojstno hišo, bodo 4. avgusta pripravili dobrodelno prireditev The Johnny Cash Music Festival. Na njem nameravajo zbrati sredstva, ki so potrebna za obnovo in delovanje hiše.

Na festivalu bodo nastopili člani Cashove družine – najstarejša hči Rosanne, brat Tommy, sin John Carter Cash z ženo Lauro ter George Jones in Kris Kristofferson in mnogi drugi. Snovalci projekta kot navdih navajajo rojstno hišo pokojnega kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja v Gracelandu, ki je prav tako postala muzej.

Johnny Cash je eden najbolj vplivnih glasbenikov 20. stoletja, njegov zaščitni znak pa je bil dolg črn plašč. Je eden redkih glasbenikov, čigar glasbo poslušajo tako njegovi vrstniki kot tudi generacije, ki so se šele pred kratkim rodile. Znan je bil predvsem po svojem globokem glasu, uporništvu in po skromnem obnašanju. Umrl je leta 2003 v svojem domu v Nashvilleu za posledicami hude sladkorne bolezni.

Spominska plošča v muzeju Country Music Hall Of Fame v Nashvilleu.
Spominska plošča v muzeju Country Music Hall Of Fame v Nashvilleu. FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

parkelj666
02. 05. 2011 00.33
eden največjih glasbenikov njemu se lohk reče legenda ps; njegov zaščitni znak pa je bil dolg črn plašč-24ur to je narobe njegov zaščitni znak je bil da je oblečen v črno in ne črn plašč
19873
01. 05. 2011 14.24
nedvomno je pustil svoj pečat
AnyColour
01. 05. 2011 14.08
Johnny Cash LEGEND, kdor je njegov fan je ogled filma Walk The Line obvezen :)