Glasba

S ponosom predstavlja svoj prvi album

Ljubljana, 26. 09. 2013 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vsestransko nadarjen mlad glasbenik Nino ponosno predstavlja svoj prvi album Simfonija, na katerem je 13 pesmi. Nino je sam napisal glasbo in besedila za vse pesmi, aranžmaje pa je ustvarjal z odličnimi glasbeniki.

Nino
Nino FOTO: Karin Božič

Ninov prvi album Simfonija po njegovih besedah prinaša pester izbor melodičnih poppesmi, zmešanih z različnimi žanri, ki včasih zvenijo "bandovsko" in "live", spet drugič trendovsko v plesnih dance ritmih.

Besedila pripovedujejo večinoma vesele in optimistične zgodbe, zato se bo v kakšni od pesmi prav gotovo lahko prepoznal vsak poslušalec. Nekaj je bolj direktnih in preprostih pesmi, nekaj pa je takšnih, ki bodo morda potrebovale več časa, da najdejo pot do vaših src, a ko vas bodo prepričale, da si jih boste radi zavrteli znova in znova.

''Da je prodaja danes slaba, vemo vsi, a ravno zato je plošča dober dokaz, da mislim resno in delam dolgoročno. Čeprav je pri nas vsesplošna kriza (ne samo gospodarska), to še ni izgovor, da bi počival. Mislim, da se zdaj kaže, kdo s(mo) izvajalci iz pravega testa in kdo so muhe enodnevnice,'' je za 24ur.com ob izdaji albuma povedal Nino, ki je ploščo ustvarjal kar nekaj let.

''Plošča je bila eden mojih ciljev že od začetka glasbene kariere, torej bi lahko rekel, da je nastajala kar šest let, vse od takrat ko sem na glasbeno sceno prišel s prvo uspešnico Mi amor. To je pesem, ki jo še danes veselo pojem na nastopih, na spletu pa ima spot več kot 100.000 ogledov, kar je lep uspeh za slovenskega izvajalca. Sicer pa je plošča intenzivno nastajala zadnje leto, ko sem posnel ogromno novih pesmi, ki jih bodo poslušalci lahko poslušali na plošči in tudi na prihajajočih koncertih,'' je dejal Nino, ki že razmišlja tudi o novem videospotu, ki ga bo posnel verjetno že ob koncu letošnjega leta.

Nino po šestih letih glasbenega usvarjanja s ponosom predstavlja svoj prvi album z naslovom Simfonija.
Nino po šestih letih glasbenega usvarjanja s ponosom predstavlja svoj prvi album z naslovom Simfonija. FOTO: Tilyen Mucik
Naslovnica albuma Simfonija
Naslovnica albuma Simfonija FOTO: Arhiv izvajalca

''Za glasbo in besedila sem v celoti poskrbel sam, pri aranžmajih pa sem sodeloval z različnimi glasbeniki, ki so s svojim znanjem, energijo in idejami ploščo še dodatno obogatili. Najnovejše pesmi so nastajale v studiu Pancho production v sodelovanju s producentom Damjanom Pančurjem, s katerim se poznava že dolgo. Na plošči je tudi nekaj že slišanih pesmi, ki so se precej vrtele po radijskih postajah, te pa so nastale v sodelovanju s Francijem Zabukovcem. Vesel sem, da sem z vsemi, ki so sodelovali pri plošči Simfonija, spletel ne samo poslovno, ampak tudi prijateljsko vez. Ne predstavljam si, da bi sodeloval z nekom, s katerim se na osebni ravni ne bi dobro ujel. To v glasbi pač ni mogoče in ne bi funkcioniralo,'' je še za konec o glasbenem ustvarjanju dodal mladi pevec.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mijavci
26. 09. 2013 16.16
-7
A je ta tud tko zaseden z igranjem in koncentiranjem da je šele sedaj na vrsto prišel in si vzel čas za intervju.
Janca.Kuukuulelle
26. 09. 2013 14.05
+10
luštkan, čestitke in še veliko lepih pesmi naprej!!