Glasba

Tomaž Domicelj četudi komu ni všeč, še vedno igra in dela po svoji 'špuri'

Ljubljana, 09. 11. 2016 04.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Boštjan Tušek
Komentarji
11

Legendarni kantavtor Tomaž Domicelj, letnik 48, je nedavno po več kot pol stoletja spet nastopil na Šubički, zdaj gimnaziji Jožeta Plečnika. Ob bok jubileju je povabil kopico prijateljev, mi pa smo se z njim sprehodili po njegovi glasbeni karieri, saj je posebej za nas komentiral svoje plošče, preverili pa smo tudi, ali je zares tak nasprotnik punka, kot mu nekateri pripisujejo ...

Več videovsebin
 • Glasbena zgodovina Tomaža Domicelja
  09:21
  Glasbena zgodovina Tomaža Domicelja
 • Domicelj po 50 letih spet na Šubički
  07:04
  Domicelj po 50 letih spet na Šubički
 • Tomaž Domicelj o punku
  03:17
  Tomaž Domicelj o punku

68-letni Tomaž Domicelj ne potrebuje posebnega predstavljanja. Slovenskega naroda sin, nad katerega se je dobrih dvajset let nazaj spravil Ali En, se je vrnil na "mesto zločina". Slavna Šubička, kjer se je kalil pred več kot pol stoletja, je po njegovi zaslugi in tudi zaslugi njegovih gostov spet zaživela v ritmu rokenrola.

Vsi gostje večera, ki so se zvrstili na odru legendarne Šubičke.
Vsi gostje večera, ki so se zvrstili na odru legendarne Šubičke. FOTO: Miro Majcen
Poleg EMŠO Blues Banda je na oder povabil prevecej svojih prijateljev, med njimi Lada Leskovarja, Janeza Bončino – Benča, Jerneja Junga, Draga Gaja, Pavla Kavca, Čarlija Novaka, Janija Goloba, Andreja Hribarja, Janija Laha, Boba Bračka in Miho Jazbinška. Izvedli so zimzelene pesmi od Poslednjega vlaka, beatlovskih My Bonnie, Ticket to Ride, pa do House Of The Rising Sun, Johnny B, Goode, Hey Joe, You Really Got Me, Satisfaciton, The Last Time, My Generation in Gloria. Domicelj tako ni dal poudarka zgolj svojim hitom, temveč je dal v sproščeni družbi prijateljev učno lekcijo v slogu šestdesetih let, ko so začenjali z rokenrolom.

Jani Golob je zaigral na Fenderjevo baskitaro.
Jani Golob je zaigral na Fenderjevo baskitaro. FOTO: Miro Majcen
Od njegovih pesmi smo lahko slišali celo kultno Franci, kako ležiš ter Dravski most, ki jo je nekoč pela Neca Falk, ki je Domicelju zamerila ravno pesem Marjetica in Tonček, v katerem je popljuval družino Stojko-Falk, ki je Ali Enu izdala kultno Levo sceno. Slišali smo lahko še Brez sonca cvetja ni, Življenje je lepo, Ker te nima rad, Jamajko, Letnik 48 ter ponarodelo Slovenskega naroda sin. Za sam konec, v dodatku, pa še Irena, lahko noč. In debeli dve uri koncerta je tako primerno strnil, hkrati pa požel gromek aplavz prisotnih sodobnikov in privržencev v občinstvu.

Zapel je tudi nekdanji ljubljanski župan inTomažev prijatelj Miha Jazbinšek.
Zapel je tudi nekdanji ljubljanski župan inTomažev prijatelj Miha Jazbinšek. FOTO: Miro Majcen
Domicelj, ki je na pragu sedemdesetih, ostaja oster, nabrit, huronsko smešen in po svoje genialno unikaten. Posebej za nas si je po koncertu vzel čas in pokomentiral večino svojih vinilnih izdaj, od singlov pa do albumov. Ob vrženi kosti, da bi mu nekateri radi postavili protipunkovsko spomenico, pa je sledil plaz brutalne iskrenosti, ko je povedal nekaj krepkih na račun določenih osebkov iz domače punk zgodovine.

Domicelj je komentiral svojo vinilno glasbeno zgodovino. Prisluhnite mu v posnetku!
Domicelj je komentiral svojo vinilno glasbeno zgodovino. Prisluhnite mu v posnetku! FOTO: Miro Majcen

Omenjeno, skupaj s posnetki koncerta z legendarne Šubičke, si prisluhnite v posnetkih, utrinke pa si oglejte tudi v fotogaleriji!

 • Kou Kou
 • Kou Kou
 • Kou Kou
 • Kou Kou
 • Kou Kou
 • Kou Kou
 • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matakokoyama
09. 11. 2016 16.07
+5
Ahaa, Kratke domače torej, Šnicelj! Ja, še dobr da te niso tožl za uporabo tega naslova, tako kot si ti, kmet, tožu poptv zaradi uporabe naslova Brez zavor! Nč vest ne peče?
morjeblata
09. 11. 2016 13.34
-2
Tomaž je karakteren človek , neposreden , inteligenten in tudi dober glasbenik . Napisal je več dobrih skladb, kot jih lahko skupaj spravi krdelo drugih "cenjenih zvezdnikov" slo estrade . Kot vsak človek ima svoje napake , ki pa mu jih gre šteti bolj v plus kot minus .
fafajonka
09. 11. 2016 11.19
-1
Danes nekateri pojejo : danes je moj srečen dan.......:D
User792410
09. 11. 2016 10.01
+4
Tomaž je od nekdaj prav posebna faca, vendar vedno prijeten in pošten sogovornik. Še posebno rad se razgovori, kadar ga ima malo pod kapo, pa z tem ne mislim nič slabega. Še na mnogo dobrih špilov Tomaž!
paradoxal
09. 11. 2016 10.21
-6
User792410
09. 11. 2016 11.23
+2
Ne paradoxal, gluh še nisem, imaš pa sedaj neponovljivo priložnost, da mi razložiš kaj je glasbeni okus, da bom vedel kje ga najdem!?
morjeblata
09. 11. 2016 13.38
-2
paradoxal poti do dobrega okusa ne more najti , tudi če jo posuješ kruhovimi koščki...
nesre?ko
09. 11. 2016 08.54
-3
Ti bi lahko igrali kar na Žalah,ne bi imeli daleč na počitek!
ibasumik
09. 11. 2016 08.08
-2
Stare legende. Koga bomo mel, ko njih več ne bo?
nesre?ko
09. 11. 2016 09.14
-7
User792410
09. 11. 2016 10.07
+5
Kaj se pa ti nesrečni nedonošenček oglašaš, da ne boš slučajno sam prej Matilde srečal!