Glasba

Schengenfest je res najbolj seksi

Vinica, 01. 08. 2010 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drugi dan Schengenfesta, najbolj seksi rock festivala na Slovenskem, so zaznamovali s pozitivno energijo prežeti obiskovalci, dobri koncertni bendi in vzorna organizacija.

V belokranjski Vinici ob reki Kolpi je bilo veselo že v jutranjih urah. Medtem ko so se organizatorji trudili in petkovo blato pokrivali s platnom in žagovino, so se zabave željni pomerili v igrah z žogo in v tekmovanju za naj talent, jahali električnega bika, si privoščili bungee jumping in vožnjo s kajakom.

Ravno ko je začelo zahajati sonce, so kot prvi na oder stopili člani skupine Sell Out iz Kočevja ter s svojo zabavno ska glasbo, v kateri je čutiti primesi, popa, reggaeja in punka, že ogreli ljubitelje glasbe. Za njimi je nastopil mlad in obetaven primorski rock bend Instinkt, ki si je nastop priboril z zmago na letošnjem festivalu Glas mladih v Črnomlju.

Člani skupine Adam so predstavili novo pesem Tekoči kristali, s katero so pred kratkim skupaj s pesnikom Ninom Flisarjem nastopili na festivalu Rokerji pojejo pesnike.
Člani skupine Adam so predstavili novo pesem Tekoči kristali, s katero so pred kratkim skupaj s pesnikom Ninom Flisarjem nastopili na festivalu Rokerji pojejo pesnike. FOTO: Miro Majcen

Za vse ljubitelje zahtevnejšega muziciranja so poskrbeli člani nove slovenske glasbene skupine Adam, ki s svojim melodičnim alternativnim rockom iz dneva dan dobivajo več privržencev. Šele ko je na oder stopila zagrebška retro pop skupina Jinx, je okrog 5000 dobro razpoloženih ljudi povsem zapolnilo prostor pod odrom. Pevka Yaya je bilo izjemno dobro razpoložena, bend pa je s svojim natančnim in prepričljivim igranjem pokazal, da je zelo izkušen.

Jinxi pripravljajo novi album, ki bo izšel septembra.
Jinxi pripravljajo novi album, ki bo izšel septembra. FOTO: Miro Majcen

Pop vibracije so nato zamenjali ostrejši rock zvoki. Big Foot Mama so množico do vrelišča ogreli in navdušili predvsem s svojimi starejšimi uspešnicami, pevec Grega Skočir pa je med skladbami poskrbel za številne 'nepozabne' nasvete občinstvu. Sobotni program so že v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah zaključili člani britanske skupine US4, ki kar precej prepričljivo preigravajo 'coverje' legendarnih rockerjev U2.

Člani zasedbe Big Foot Mama so v dvajsetletni karieri ustvarili številne uspešnice, s katerimi navdušujejo na koncertih.
Člani zasedbe Big Foot Mama so v dvajsetletni karieri ustvarili številne uspešnice, s katerimi navdušujejo na koncertih. FOTO: Miro Majcen
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Niko Brgan
01. 08. 2010 18.43
Prehudo blo včeraj :)
travie
01. 08. 2010 16.55
včeraj je blo zakon...
Cofar
01. 08. 2010 14.25
se mi zdi da je tale festival ratu boljši od rock otočca :)
Katarina Ostran
01. 08. 2010 14.05
Ja res je bilo ODLIČNO!! Danes še zadnji večer.
paragraf
01. 08. 2010 13.40
slišim same hude pohvale. čestitke organizatorjem !
cincim
01. 08. 2010 13.08
nepozabno in odlično.