Glasba

Se skupini Avven obeta preboj v tujino?

Ljubljana, 18. 03. 2012 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina Avven je lansko leto zaključila v slogu največjih. S svojo izvedbo šova Special Kastalija so fantje in dekle v Ljubljani navdušili nekajtisočglavo množico prisotnih, kar jih je v rekordnem času postavilo med najbolj zaželene koncertne izvajalce.

Skupina Avven v letošnjem letu načrtuje dve večji turneji, in sicer po srednji in vzhodni Evropi ter po Balkanu. Planov in dogajanja je torej, kot pravijo, več kot dovolj, največja želja pa je predvsem uspešen preboj v tujino.
Skupina Avven v letošnjem letu načrtuje dve večji turneji, in sicer po srednji in vzhodni Evropi ter po Balkanu. Planov in dogajanja je torej, kot pravijo, več kot dovolj, največja želja pa je predvsem uspešen preboj v tujino. FOTO: Nejc Hőtzl

V letošnjem letu so zato pred zasedbo Avven številni novi izzivi. "Po izvedenem ljubljanskem koncertu (Special Kastalija šov na Kongresnem trgu, op. av.) v decembru se zadeve odvijajo v precej hitrejšem tempu, kot smo bili sami vajeni doslej. Letošnje pomlad in poletje bomo tako večinoma preživeli na odrih, saj smo v začetku novega leta prejeli že veliko ponudb za nastope. Sicer smo trenutno tudi v fazi priprave našega novega albuma, za katerega pa nekako načrtujemo, da bi izšel v pomladi naslednjega leta," nam je zaupal pevec skupine Primož Lajovic - Anam.

Poleg nastopov doma pa se skupina letos prvič resneje odpravlja tudi v tujino. V koncu aprila in začetku maja bodo koncertirali na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, v Nemčiji, v Avstriji in na Slovaškem, kjer bodo nastopili tudi v družbi finskih folk metal zvezd Korpiklaani. Ponudbo za nastope so dobili od ene vodilnih evropskih booking agencij Rock the Nation iz Avstrije. Se morda skupini obeta preboj v tujino?

Avven so skupina, ki se že nekaj let uspešno postavlja ob bok najboljšim slovenskim rock skupinam. V lanskem letu so z izidom novega albuma Kastalija stopili med najglasnejše nosilce mlade generacije na slovenski rock sceni.
Avven so skupina, ki se že nekaj let uspešno postavlja ob bok najboljšim slovenskim rock skupinam. V lanskem letu so z izidom novega albuma Kastalija stopili med najglasnejše nosilce mlade generacije na slovenski rock sceni. FOTO: Nejc Hőtzl

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ataraxia
19. 03. 2012 17.53
+9
Avven so carji, komaj čakam, da jih grem poslušat aprila. Pesem Hej, ti! pa bi moral poznat vsak Slovenec.
Ocelot
19. 03. 2012 14.50
+13
Redki so bendi, ki se mi zares "usedejo na prvo noto"! In Avven so defenitivno tak bend. Kvalitetna glasba, dobri teksti, odlični glasbeniki! Zaslužijo si, da prodrejo v tujino in korcertirajo zraven najboljših folk metal bendov!
HellWolf
18. 03. 2012 11.42
+15
Vso srečo jim! definitivno en od špica bendov pri nas, no ja za katere lahko rečem da so doma bore malo znani.
KNOPPERS
18. 03. 2012 09.59
+15
Super so.. res, vsaka jim čast.. Njihova pesem "Zmaji" e top... in pol, da slovenci baje nimamo dobre glasbe... tej se lahko kosajo še z Nightwish al kakimi sličnimi bendi.. sam večina slovencev jih sploh ne pozna.. ker se pri nas forsira tuja glasba..