Glasba

Šentjernej v znamenju harmonike

Šentjernej, 18. 10. 2010 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju so pripravili 2. festival narodnozabavne glasbe za veliko nagrado Dolenjske. Strokovna žirija je prvo nagrado podelila skupini Zaka pa ne.

Nagradi za najboljšo izvedbo in najboljšo priredbo sta šli v roke članov skupine Zaka pa ne.
Nagradi za najboljšo izvedbo in najboljšo priredbo sta šli v roke članov skupine Zaka pa ne. FOTO: R.V.
Petelin, ki je simbol Šentjerneja, je zakorakal po odru.
Petelin, ki je simbol Šentjerneja, je zakorakal po odru. FOTO: R.V.

Z dvema skladbama se je predstavilo 14 ansamblov iz vseh koncev Slovenije. To so bili Štajerci, Trio Šubic, Fantje izpod Pisce, Mladi godci, Azalea, Biser, Toplar, Štajerski fakini, Biseri, Topliška pomlad, Domen z Vižarji, Zaka pa ne, Nebo in Petan.

Vsak ansambel je najprej odigral pesem po lastnem izboru, nato pa so se v tekmovalnem delu predstavili s še neobjavljeno skladbo. Petčlanska strokovna komisija, na čelu katere je bil glasbeni pedagog Mirko Šlibar iz Tržiča, je nagrado za najboljšo priredbo podelila skupini Zaka pa ne (pesem Nova pomlad), za najboljšo melodijo Domnu Jevšenaku iz skupine Domen z Vižarji (pesem Zala deklica), nagrado za najboljše besedilo pa je prejel Matjaž Vrh (pesem Nikomur ni dano v izvedbi ansambla Štajerski fakini).

Ansambel Domen z Vižarji je prejel drugo nagrado komisije, harmonikar Domen Jevšenak pa še nagrado za najboljšo melodijo.
Ansambel Domen z Vižarji je prejel drugo nagrado komisije, harmonikar Domen Jevšenak pa še nagrado za najboljšo melodijo. FOTO: R.V.

Strokovna komisija je podelila tudi tri nagrade za najboljšo izvedbo. Slavil je ansambel Zaka pa ne iz Tabora, drugo mesto je pripadlo ansamblu Domen z Vižarji iz Bukovlja, tretje pa ansamblu Toplar iz Jesenic na Dolenjskem.

Ansambel Toplar se je predstavil s skladbo Grdi raček.
Ansambel Toplar se je predstavil s skladbo Grdi raček. FOTO: R.V.

Glasovalo je tudi občinstvo v dvorani, ki je bilo najbolj navdušeno nad skladbo Odklenil srček sem v izvedbi domačega ansambla Nebo. drugo mesto so prisodili ansamblu Petan, tretje pa ansamblu Toplar.

 

Občinstvo v dvorani je najbolj prepričal domači ansambel Nebo.
Občinstvo v dvorani je najbolj prepričal domači ansambel Nebo. FOTO: R.V.


 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paragraf
18. 10. 2010 22.29